Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΗΝΥΣΗ για κατάχρηση εξουσίας κατά του ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού κατέθεσε η Σ. Καραβέλα, η οποία είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Ιούνιο για την υπόθεση «Siemens». Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του δικηγόρου της, ο ανακριτής δολίως συνέταξε εις βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο. Η ίδια επιφυλάσσεται να διεκδικήσει αποζημίωση για τη βαριά ηθική βλάβη που υπέστη στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κόρες και η σύζυγος του Χρ. Καραβέλα συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνέργιας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα εντάλματα αφορούσαν κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο Χρ. Καραβέλας, πρώην οικονομικός διευθυντής της «Siemens», με μέλη της οικογένειάς του.

ΕΠΙΘΕΣΗ από μέλη της «Χρυσής Αυγής» έξω από το σταθμό του μετρό στη λεωφόρο Κατεχάκη δέχτηκε χτες στις 2.30 το μεσημέρι η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου. Μέλη της «Χρυσής Αυγής» μοίραζαν φυλλάδια έξω από το σταθμό και - όπως κατήγγειλε το θύμα - όταν αρνήθηκε να πάρει κάποιο φυλλάδιο, ένας από τους νεαρούς της επιτέθηκε με σπρέι στο πρόσωπο. Η Σοφία Παπάζογλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό όπου και νοσηλεύεται με προβλήματα στην όραση.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ: Στην Ολομέλεια του ΣτΕ παραπέμφθηκε το θέμα της αποβολής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδας από το Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής. Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε στην Ολομέλεια την υπόθεση λόγω μείζονος σημασίας, προκειμένου να κρίνει το πρωτόκολλο του υπουργού Πολιτισμού με το οποίο το έτος 2004 διατάχθηκε η αποβολή της Ανθρωπολογικής Εταιρείας της Ελλάδος από το Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής και της γύρω εγκατάστασης (μουσείο, αναψυκτήριο κλπ.) έκτασης 179.230 τετραγωνικών μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική διαμάχη στα Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια για τη διαχείριση του σπηλαίου έχει αρχίσει εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ