Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ
Κατέθεσε μήνυση

Ο Ηλυσιακός ΑΟ, διά του προέδρου του, Β. Μπαλαμπέκου, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Πιέρρο, μήνυση κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Βλάχου, για παράβαση καθήκοντος. Η ομάδα των Ιλισσίων κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «υπέγραψε δόλια την απόφαση συγχνώνευσης» με το Αιγάλεω, ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη αμφοτέρων των ΠΑΕ, Θ. Μητρόπουλου. Ο Ηλυσιακός - μεταξύ άλλων - καταγγέλλει ότι ο υφυπουργός υπέγραψε αντί του καθ' ύλην αρμοδίου που είναι ο γγ Εμπορίου. Το αρχικό σχέδιο της απόφασης δεν έχει προσυπογραφεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν υπάρχει το - απ' το νόμο - απαραίτητο έγγραφο συναίνεσης των προνομιούχων μετόχων. Για την συγχώνευση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, απαιτείται θετική άποψη των προνομιούχων μετοχών, δηλαδή της ΓΣ των ερασιτεχνικών σωματείων Ηλυσιακού και Αιγάλεω. Και τέτοιο έγγραφο δεν είχε ο υφυπουργός.

Εκτός όμως από το νομικό σκέλος, τις παρατυπίες και τις παρανομίες, υπάρχει και η ουσία της υπόθεσης. Η οποία είναι εξόχως και πολιτικό ζήτημα. Ο,τι συμβαίνει είναι απότοκο της στρατηγικής επιλογής για απόλυτη στήριξη του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου (εν γένει αθλητισμού) και τουλάχιστον αδιαφορία για το ερασιτεχνικό. Διαλύεται, εν προκειμένω, η ιστορική ομάδα του Ηλυσιακού για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος λοιπόν έχει επιλέξει αυτό το δρόμο, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα δρώμενα. Αραγε το ΠΑΣΟΚ που - προεκλογικά - παρουσιάζεται στα λόγια να στηρίζει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τι προτίθεται να πράξει αν γίνει κυβέρνηση; Θ' ακυρώσει την συχώνευση;

Το ΚΚΕ από την αρχή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση (και) κατά της συγχώνευσης. Διότι είναι ξεκάθαρη η πολιτική του επιλογή. Ο αθλητισμός, στην περίπτωση μας το ποδόσφαιρο, είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Προορισμός και επίκεντρό του (πρέπει να) είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, όχι τα συμφέροντα ορισμένων και τα κέρδη. Να εμφορείται από αρχές και ηθικές αξίες και όχι από αγοραίες λογικές και συμπεριφορές.

Η περίπτωση του Ηλυσιακού λοιπόν μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει άλλο ένα παράδειγμα - κριτήριο. Το οποίο θα συνυπολογίσουν οι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και όχι τις επιχειρήσεις αθλητικού θεάματος. Και αύριο, με την ψήφο τους, θα ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ωστε από την επόμενη μέρα, μαζί, υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, στην Βουλή αλλά και στο δρόμο, να παλέψουν για έναν άλλο αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ