Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δε θα περάσουν οι εργοδοτικοί εκβιασμοί

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρεία «Ελληνικές Διανομές ΑΕ», θυγατρική των ΚΑΕ, που με ωμό εκβιασμό τρομοκρατεί τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων και από πλήρους απασχόλησης να υπογράψουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Το σωματείο σημειώνει ότι «όσοι εργαζόμενοι αρνούνται την αλλαγή της σύμβασής τους απολύονται». Ενώ η ανακοίνωση συνεχίζει: «Με αυτό τον τρόπο, απέλυσε ήδη τρεις εργαζόμενες (οι δύο μέσα στο καλοκαίρι) από τα καταστήματα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία στις αρχές του χρόνου έβγαλε εργαζόμενους σε άδεια άνευ αποδοχών, απασχολεί εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εδώ και 2-3 χρόνια, ενώ συνεχίζει να προσλαμβάνει εργαζόμενες με τέτοιες συμβάσεις.

Επίσης, ακόμα δεν έχει πληρώσει την προσαύξηση στους εργαζόμενους που εργάστηκαν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, μέρα η οποία για τους εμποροϋπαλλήλους του Νομού Θεσσαλονίκης είναι αργία.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί το υπουργείο Απασχόλησης, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση στις 5 Οκτώβρη, να πάρει θέση και να μην επιτρέψει να περάσει ο εκβιασμός της εταιρείας. Να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην εργασία με πλήρεις και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Στις 15 Οκτώβρη που θα συζητηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας η εργατική διαφορά, να σταματήσει ο εκβιασμός της εταιρείας και να γυρίσει στην εργασία της η εργαζόμενη με πλήρη απασχόληση».

«Η παρέμβασή μας δε θα σταματήσει εδώ. Δε θα επιτρέψουμε να περάσει ο εκβιασμός. Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς σπάει μόνο με την αλληλεγγύη και την ενεργή ενωμένη αντίσταση των εργαζομένων», σημειώνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ