Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΑΒΕΕ»
Απαντούν αγωνιστικά στη νέα εργοδοτική επίθεση

Τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια ξεκίνησαν χτες και συνεχίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», στα Γιάννενα, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας που την προηγούμενη βδομάδα προχώρησε στις τρομοκρατικές απολύσεις δύο εργατών, μελών του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της Συντονιστικής Επιτροπής του εργοστασίου.

Με το ταξικό σωματείο του κλάδου στο πλευρό τους η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στη χτεσινή πρώτη μέρα της κινητοποίησης, διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Η ίδια η πείρα τους αναδεικνύει άλλωστε ότι η ταξική συσπείρωση και πάλη μέσα από το συνδικάτο, από κοινού με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και δυναμώνοντας τον αγωνιστικό συντονισμό με τους υπόλοιπους κλάδους, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη τους σ' αυτή την κατεύθυνση επιβεβαιώνει και η επιμονή της εργοδοσίας να προωθήσει τα αντεργατικά της σχέδια, αλλά και τα εμπόδια που οι αγώνες τους ορθώνουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση των αποφάσεων της διοίκησης. Αυτός ήταν άλλωστε ο δρόμος που πριν μερικούς μήνες οδήγησε στην ανάκληση 26 απολύσεων και την καταβολή δεδουλευμένων μηνών που χρωστούσε η εργοδοσία. Ταυτόχρονα, η δυσκολία της εργοδοσίας να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους, να χτυπήσει την ενότητά τους και να τους κάνει να σκύψουν αγόγγυστα το κεφάλι στις απαιτήσεις της αποτυπώνεται και στο ότι στο στόχαστρο της διοίκησης της εταιρείας μπαίνει το ταξικό σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ