Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συντροφιά με τον «902 TV»

Ενα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα, «πρώτη μετάδοση» μίας ξένης σειράς, καθώς και εκπομπή για την υγεία και ένα αφιέρωμα στον Φοίβο Ταξιάρχη περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902».

Στις 17.30 η εκπομπή «Εις Υγείαν» θα ασχοληθεί με την παχυσαρκία. Η παχυσαρκία είναι μια ακραία κατάσταση αποταμίευσης λίπους που δημιουργεί μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές στον οργανισμό. Για πολλά χρόνια, η σοβαρότητα αυτής της ασθένειας είχε υποτιμηθεί από τον ιατρικό κόσμο, νεότερα όμως δεδομένα συνετέλεσαν, ώστε να αλλάξει ριζικά αυτή η αντίληψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, οι θάνατοι άμεσοι ή έμμεσοι από παχυσαρκία λαμβάνουν πλέον μορφή επιδημίας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τους παχύσαρκους είναι 12 φορές μεγαλύτερος. Οι περιορισμένες δυνατότητες της συντηρητικής θεραπείας και το βαρύ κοινωνικό - οικονομικό κόστος, ωθούν σήμερα όλο και περισσότερους πάσχοντες στη λύση της χειρουργικής αντιμετώπισης, με αποτελέσματα ωστόσο που δεν είναι πάντα προβλέψιμα.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται, δεν επηρεάζουν όμως μακροπρόθεσμα τις συνήθειες, την όρεξη και την ψυχογενή παρόρμηση για το φαγητό. Τα υπέρ και τα κατά λοιπόν της χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, συζητά η Ειρήνη Μπαλντίδη με τον γενικό χειρουργό Χαρίλαο Παππή και την ψυχολόγο Μαρία Φράγκου.

Στις 19.00 ακολουθεί η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως», με ένα αφιέρωμα στον Φοίβο Ταξιάρχη. Γεννήθηκε το 1926, στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Το 1947 μπήκε στη δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, σπουδάζοντας παράλληλα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη θεατρική του εμφάνιση έγινε με το ρόλο του Κινησία στη «Λυσιστράτη», από το «Θυμελικό θίασο» του Λίνου Καρζή. Υπήρξε ιδρυτικό και διευθυντικό στέλεχος του πρώτου εταιρικού θιάσου «Αρμα Θεάτρου», τη λειτουργία του οποίου ανέστειλε η χούντα. Το 1976 δημιούργησε τον εταιρικό θίασο «Ελεύθεροι Καλλιτέχνες». Ελαβε μέρος στους επαγγελματικούς αγώνες του κλάδου του και εκλέχτηκε αρκετές φορές μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ, ενώ έχει διακριθεί πολλές φορές για το έργο του. Επιμέλεια - παρουσίαση: Σοφία Αδαμίδου.

Στις 21.30 θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της νέας ξένης σειράς με τίτλο «Η ζωή μου».

Στις 22.35 θα προβληθεί, στο πλαίσιο «Η Ελλάδα και ο κόσμος», ένα ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα με τίτλο «Επικό άσμα στην τρυφερότητα». Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συλλογή από εικόνες και φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες ανέκδοτες, του Τσε Γκεβάρα. Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλει τη μελωδική ομορφιά με 15 τραγούδια για τον Τσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ