Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια της Ταινιοθήκης

Τα εγκαίνια της νέας, μόνιμης στέγης της στον αποκατεστημένο κινηματογράφο «Λαΐς» στον Κεραμεικό πραγματοποίησε η Ταινιοθήκη της Ελλάδος (10/10), παρουσία εκπροσώπων κινηματογραφικών φορέων, του διεθνούς φορέα των κινηματογραφικών αρχείων και πλήθους κινηματογραφιστών. Ωστόσο, απούσα ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού, με τον υπουργό, Π. Γερουλάνο, να υπόσχεται, σε μήνυμά του, ότι το ΥΠΠΟ «θα» σταθεί στο πλευρό του φορέα.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων (ξεκίνησαν στις 9 και ολοκληρώθηκαν στις 10/10) προβλήθηκαν παλιές ταινίες σε αποκατεστημένες κόπιες, ενώ χτες ξεκίνησε το 6ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Ταινιοθήκη και λήγει στις 20/10. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 57 ξένοι και 24 Ελληνες δημιουργοί, με περίπου 100 ταινίες. Προστίθενται δύο νέα τμήματα («Κινηματογράφος της διαφοράς» και «Μερικοί το προτιμούν μικρό») και δύο νέα βραβεία: «Βραβείο καλύτερης γυναίκας δημιουργού» και «Καλύτερου νέου Ελληνα δημιουργού».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσονται η διάλεξη του Ροβήρου Μανθούλη με τίτλο «Η ταυτότητα ενός σκηνοθέτη», το εργαστήριο του Peter Kubelka με τίτλο «Τι είναι φιλμ» και η ημερίδα «Πολιτικές της εικόνας» σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ