Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Θέλει η «Αυγή» να κρυφτεί...

Αντιγράφουμε απ' το χτεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ: «Αυτό που δημιουργεί μεγαλύτερες ελπίδες αυτή τη φορά είναι η θετική στάση του Γ. Παπανδρέου στην προοπτική ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ»! Σύμφωνα με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ο νέος πρωθυπουργός μπορεί να είναι η ...εγγύηση για την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση! Σα να μην έφτανε αυτό, η «Αυγή», σε άρθρο στην τελευταία σελίδα, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για τη νίκη της ...προόδου: «Σήμερα η απόπειρα ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ αποτελεί πρωτοβουλία των φοιτητικών παρατάξεων, σε μια περίοδο υποχώρησης της συντηρητικής επιρροής στα ΑΕΙ και την κοινωνία και μπορεί να αποδειχτεί παράγοντας που θα προσδώσει ισχυρότερη δυναμική στους φοιτητικούς αγώνες, εφόσον στηριχτεί στην ενότητα, την αυτονομία και τη δημοκρατική λειτουργία». Αλήθεια, έπεσε η ΔΑΠ ή η ΠΑΣΠ στα πανεπιστήμια και δεν το μάθαμε; Οχι βέβαια. Απλά: Θέλει η «Αυγή» να κρυφτεί και η χαρά για τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν την αφήνει! Βέβαια, απ' όσο γνωρίζουμε η νέα κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει πουθενά ότι θα αλλάξει κατεύθυνση. Το παράδειγμα των ΑΕΙ είναι χαρακτηριστικό: Θα συνεχίσει το έργο της ΝΔ με την ενσωμάτωση της οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των κολεγίων, θα προχωρήσει την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, θα ενισχύσει την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, κ.ά. Αυτό για την «Αυγή» είναι πρόοδος;

Τέλος, για τις «εξυπναδούλες» περί αναγνώρισης της θετικής «στάσης της ΠΚΣ - ΚΝΕ, η οποία, ευτυχώς, δείχνει να απομακρύνεται από την εμφύτευση στο χώρο των φοιτητών διχαστικών σχημάτων τύπου ΠΑΜΕ», έχουμε να πούμε τα εξής: Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά το παραμύθι του ...διχασμού που πλασάρουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ για το ΠΑΜΕ, όπως γνωρίζουν ποια είναι η ΓΣΕΕ που, προφανώς, η «Αυγή» υπερασπίζεται.

Οσο για την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος να ...υπενθυμίσουμε στην «Αυγή» ότι με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της παράταξης που στηρίζει στα πανεπιστήμια, της Πανσπουδαστικής ΚΣ, έγιναν οι συναντήσεις των παρατάξεων, ώστε να πραγματοποιηθεί Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ. (Κι αυτό το τονίζουμε και προς την «Ελευθεροτυπία» που από το αντίστοιχο χτεσινό της «ρεπορτάζ» για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην ΠΚΣ, στην επιμονή της οποίας βασίστηκε η απόφαση που τελικά πάρθηκε). Παράλληλα, όμως, επειδή η ΚΝΕ ξέρει πολύ καλά τους συσχετισμούς και την πολιτική της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, αλλά και τα τερτίπια του Δικτύου και των ΕΑΑΚ, καλεί τους φοιτητές να μην περιμένουν την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος απ' τις δυνάμεις που το κρατούν διαλυμένο χρόνια τώρα.

Σημειώνει, δε, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός διακριτού αγωνιστικού πόλου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο οποίος θα έρχεται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Κι όταν λέει κυρίαρχη πολιτική εννοεί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με κάτι «άλλους» που χαίρονται με τη νέα ...προοδευτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Γ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ