Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αγγελόπουλος Νίκος
Αγγελόπουλος Νίκος
φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, άξιων στελεχών του Κόμματος και της ΚΟ Φωκίδας, αντί για στεφάνι στο νωπό τάφο τους, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.

Γ. Μωραΐτης

***

φωτό

Αρη μου, αδελφούλη μου, σήμερα 15 Οκτώβρη, έχεις τα γενέθλιά σου και εσύ, για έκτη φορά, λείπεις. Μαύρες οι μέρες που κάποτε ήταν γιορτινές. Μαυρίζουν οι ψυχές μας στη συντροφιά των αναμνήσεων. Σκοτεινιάζουν τα μάτια που η ζωή προχωράει κι εσύ λείπεις. Ομως, Αρη μου, ο διαμαντένιος χαρακτήρας σου, η λεβέντικη κορμοστασιά σου και η λάμψη των ματιών σου ΗΛΙΕ ΜΟΥ, θα μας συνοδεύουν σ' αυτό το παράξενο ταξίδι που λέγεται ζωή.

Στην άσβεστη μνήμη σου, η μαμά κι εγώ προσφέρουμε: Στην ΕΕΔΥΕ 1.000 ευρώ, στο ΠΑΜΕ 1.000 ευρώ και στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών.

Στη μνήμη σου, επίσης, η θεία μας Βάσω Ζαχαριά προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Ανθούπολης. Σ' αγαπώ και μου λείπεις.

Η αδελφή σου

Ευτυχία Δημαρόγκωνα

***

Στη μνήμη του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΜΑΝΤΕΛΟΥ (ΖΑΖΑ), 6 μήνες από τον θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για ενίσχυση.

***

φωτό

Στις 8.10.2009 έγινε το 40ήμερο από το θάνατο του αγωνιστή ΚΟΣΜΙΔΗ ΠΑΥΛΟΥ - πρώτος γραμματέας της ΕΠΟΝίτικης γενιάς μου του χωριού μας, μετά την ίδρυση της ηρωικής ΕΠΟΝ το 1943. Ηταν λεβέντης ρήτορας και καλός καθοδηγητής στους νέους και τις νέες του χωριού μας. Ο Παύλος γεννήθηκε στην Ποντοκερασιά Κιλκίς το Μάη 1925 και πέθανε στις 29.8.2009. Ενώ έκλεισα τα 80 μου θυμάμαι με συγκίνηση την πρότασή του να μου ανατεθεί η ευθύνη στα Αετόπουλα και την Αρετή Αραβίδου στις Αετοπούλες, τότε. Ο Παύλος από μικρός ασπάζεται τις αριστερές ιδέες. Από την ΟΚΝΕ, μπαίνει στην ΕΠΟΝ, μέλος του τομεακού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ συνεισφέρει δραστήρια στην επιστράτευση νέων και νεανίδων. Παραδίνει τη γραμματεία σε άλλους νέους και περνά στον μόνιμο ΕΛΑΣ μαχητής του 21ου Συντάγματος, Α' Τάγματος Ζιάκα. Το 1946 με τους πρώτους ανταρτοεπονίτες παίρνουν το δρόμο του αγώνα ως μαχητές του ΔΣΕ. Πιάνεται αιχμάλωτος για να οδηγηθεί στα μαρτύρια της Μακρονήσου.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΙΔΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΙΔΑΚΗΣ
Προς τιμή και στη μνήμη του προσφέρω 10 ευρώ στο «Ρ». Αιώνια η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Καραμπίδης Αλέκος

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΕΤΖΙΟΥ, του αδελφού μου ΣΠΥΡΟΥ, της πεθεράς μου ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών, προσφέρω στο ΚΚΕ ενίσχυση 300 ευρώ.

Βασιλική Ελευθεριάδη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών: ΓΙΑΝΝΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΙΔΑΚΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση.

Εφη - Νίκος


ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ

ΚΩΣΤΙΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΩΣΤΙΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ