Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς

Αβεβαιότητα για το εξάμηνο και τα μπάρκα σπέρνει στους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου η έλλειψη καθηγητών. Χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σάββα Τσιμπόγλου, επισκέφτηκε τη σχολή και στη συγκέντρωση που έγινε με τους Διευθυντές Σπουδών, τους εκπαιδευτές (μόνιμους - ωρομίσθιους - απολυμένους) και τους εκπαιδευόμενους πλοιάρχους και μηχανικούς, ενημερώθηκαν για τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή. Για παράδειγμα η έλλειψη μόνιμων καθηγητών και η μη πρόσληψη ακόμα και των ωρομίσθιων καθηγητών οδηγεί στη μη τήρηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, στην απώλεια διδακτικών ωρών και στην αβεβαιότητα των σπουδαστών για το αν θα χάσουν το εξάμηνο και τα μπάρκα. Σήμερα από τη σχολή λείπουν 17 πλοίαρχοι και 7 μηχανικοί και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι σπουδαστές, «κάθε Πέμπτη δεν κάνουν μάθημα οι μηχανικοί και κάθε Δευτέρα οι πλοίαρχοι».

Ακόμα εντοπίζονται ελλείψεις σε βιβλία και σοβαρά κτιριακά προβλήματα, με κίνδυνο ακόμα και ηλεκτροπληξίας εξαιτίας της εισροής όμβριων υδάτων στις εγκαταστάσεις! Μπροστά σε αυτά τα οξυμένα προβλήματα της ΑΕΝ Ασπροπύργου αλλά και των άλλων ΑΕΝ της χώρας, η ΠΕΜΕΝ ζητάει άμεση συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη για να αντιμετωπιστούν και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά.

Στην ομιλία του ο Σάββας Τσιμπόγλου τόνισε ότι «η κατάσταση στη Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση (ΚΕΣΕΝ) παρουσιάζει εκφυλιστικά φαινόμενα διάλυσης» και κάλεσε τους σπουδαστές σε συντονισμένο αγώνα για την διεκδίκηση λύσεων στα σημερινά προβλήματα αλλά και για δημόσια, ενιαία, δωρεάν και ανωτατοποιημένη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση και ισοτιμία των διπλωμάτων της θάλασσας με τα αντίστοιχα της στεριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ