Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες

«Τρομεροί γονείς» στο «Ηβη»
«Τρομεροί γονείς» στο «Ηβη»
Τους «Τρομερούς γονείς» του Ζαν Κοκτώ ανεβάζει, την Παρασκευή, το θέατρο «ΗΒΗ». «Eνα δράμα που όμως είναι κωμωδία και που ο πυρήνας του θα ήταν η πλοκή φάρσας», σύμφωνα με τον Κοκτώ. Με θέμα τις σχέσεις γονέων - παιδιών, το έργο παρουσιάζει, σαν μέσα από κλειδαρότρυπα, τη ζωή μιας αστικής οικογένειας. Ο συγγραφέας καταπιάστηκε με τον ισχυρό δεσμό μάνας - γιου, αλλά και με τις συζυγικές και αδελφικές σχέσεις. Δύο αδελφές, ο σύζυγος και ο γιος της μιας, ζουν μαζί σε ένα αστικό, αλλά παρακμάζον σπίτι, όπου τίποτα δε θυμίζει τον έξω κόσμο. Οταν ο γιος ερωτεύεται μια κοπέλα, τότε οι σχέσεις διαταράσσονται και οι συνέπειες αποδεικνύονται οδυνηρές. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Σκηνικά: Αννα Μαχαιριανάκη. Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος. Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Σαράντος Γεωγλερής, Ιωάννα Πηλιχού.

  • Ο θίασος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ, «NAMASTE», ανεβάζει (26/10, παραστάσεις κάθε Δευτέρα - Τρίτη, 9.15 μ.μ.) στο θέατρο «Αθηνά» την εναλλακτική κωμωδία του Ιταλού συγγραφέα Μίνο Μπελέι «Απόψε δε θα κοιμηθεί κανείς». Ο συγγραφέας συνθέτει μια παιγνιώδη κωμωδία, που θυμίζει την κομέντια ντελ άρτε, με θέμα τη ζήλια, σατιρίζοντας τις σχέσεις μεταξύ καβγά και συμφιλίωσης. Παρακολουθούμε μικρές παγίδες, σε ξέφρενους ρυθμούς, από την πρώτη κιόλας στιγμή, που το κεντρικό πρόσωπο του έργου αναστατώνει τους φίλους του με μια ψεύτικη αυτοκτονία, εξαιτίας του χωρισμού του με την αγαπημένη του. Παθολογικά ζηλιάρης, βλέπει παντού εραστές και μηχανήματα παρακολούθησης, προκαλώντας πρόβλημα στον ίδιο και στους γύρω του. Μετάφραση - διασκευή Κωνσταντίνας Γιαχαλή - Παναγιώτη Μαντζιάφου, σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη, σκηνικό Μιχάλη Τοπκαρά, κοστούμια Δημήτρη Κούρα. Παίζουν: Δημήτρης Γιώτης, Γιάννης Δρίτσας, Ειρήνη Μπαλτά, Σύλβια Δεληκούρα.
  • Το θέατρο «Γκλόρια», με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά, παρουσιάζει το έργο του «Το στραβόξυλο». Το κλίμα της μεταπολεμικής Αθήνας αναβιώνει και μέσα από τη μουσική επένδυση της παράστασης (τραγούδια και μουσική της εποχής). Σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Μέντη, εσωτερική διακόσμηση των σκηνικών Κωνσταντίνας Κοντού. Πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Πιατάς. Παίζουν επίσης: Τάκης Παπαματθαίου, Νικολέττα Βλαβιανού, Κώστας Φλωκατούλας, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Γρηγόρης Σταμούλης, Γεωργία Καλλέργη, Γεννάδιος Πάτσης, Λουκία Στεργίου, Ελένη Καρακάση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ