Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Αρνήθηκε βίζα σε συνδικαλιστή από το Πακιστάν

Επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών έστειλε η ΠΣΟ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άρνηση της ελληνικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ να εκδώσει βίζα στον Πακιστανό συνδικαλιστή, εκπρόσωπο της Ασίας στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στην Αθήνα, την περασμένη βδομάδα, για το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Εργαζόμενη Νεολαία, που θα γίνει στις 18 - 20 Νοέμβρη στη Λίμα του Περού.

Με επιστολή τους προς το υπουργείο Εξωτερικών, τα μέλη της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς, όπως λένε, ο συνδικαλιστής είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τονίζουν ότι αυτή η στάση απέναντι στους εργαζόμενους αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την υποκρισία των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, σχετικά με την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις

Την αντιδημοκρατική ενέργεια της ελληνικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, και το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια της ελληνικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, που αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας στον Πακιστανό συνδικαλιστή SyedZia Ullah Azan, παρότι είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ο συνδικαλιστής ήταν προσκαλεσμένος στην Ελλάδα για να συμμετέχει σε διεθνή συνάντηση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 15 - 16 Οκτώβρη στην Αθήνα. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έχει ως στόχο να βάλει εμπόδια στη δράση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει άμεσα να δώσει εξηγήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ