Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στη Βουλγαρία το ματς Ανάντ - Τοπάλοβ
  • Μεγάλη επιτυχία της Ελ. Ντέμπο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ευρώπης
  • Μέτρια η εμφάνιση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στην Πετρούπολη

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανάντ σε αγώνα «Σιμουλτανέ» αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 50 σκακιστές και σκακίστριες
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανάντ σε αγώνα «Σιμουλτανέ» αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 50 σκακιστές και σκακίστριες
Στο 80ό Συνέδριο της FIDE, που ξεκίνησε την Τρίτη 13 Οκτώβρη στη Χαλκιδική και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή με κύριο θέμα το αναβληθέν ματς για τον Παγκόσμιο Τίτλο ανάμεσα στο σημερινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον Ινδό Βισβ. Ανάντ και τον πρώην, τον Βούλγαρο GM Βέσελιν Τοπάλοβ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIDE μετά την έγκυρη πληροφορία ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη τελικά να καταθέσει, εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, τη σχετική οικονομική εγγύηση μέσω διεθνώς αναγνωρισμένης τράπεζας, απεφάνθη ότι το ματς θα πραγματοποιηθεί.

* Η Ελενα Ντέμπο (1η σκακιέρα της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών), αγωνιζόμενη με τη ρουμάνικη ομάδα CS Cothari - Politehnica Lasi στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γυναικών Ευρώπης, τερμάτισε αήττητη με 2 νίκες και 4 ισοπαλίες ξεπερνώντας σε απόδοση ΕΛΟ (2567) τη σημερινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών Κατερίνα Κόστενιουκ και την πρώην, την Μάγια Τσιμπουρντανίτζε.

* Η Κόστενιουκ, η οποία συμμετείχε και στο Συνέδριο της FIDE ως μέλος της Επιτροπής Γυναικείου Σκακιού, δεν απόδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο Ματς Σιμουλτανέ που έδωσε στην Πετρούπολη και νίκησε με 29-6 (27 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ