Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οδηγούν την ΕΣΗΕΑ σε πλήρη διάλυση

Σε πλήρη διάλυση οδηγούν την ΕΣΗΕΑ οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κυριαρχούν πλήρως στο ΔΣ, που διαγκωνίζονται για τα αξιώματα και τον έλεγχο του μηχανισμού της Ενωσης.

Χτες έγινε άλλη μια συνεδρίαση του ΔΣ, επανάληψη ουσιαστικά των προηγούμενων.

Η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» επέμενε πεισματικά στη θέση «ή ο Σόμπολος πρόεδρος, ή τίποτα», χωρίς να ενδιαφέρεται με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

Οι προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρατάξεις «Δημοσιογραφική Ενότητα» και «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» επανέφεραν την πρόταση για τη συγκρότηση μεν αντιπροσωπευτικού προεδρείου, αλλά για περιορισμένη διάρκεια και την προκήρυξη νέων εκλογών στις αρχές του 2010.

Από την πλευρά της η ΚΕΔ (εκφράζει ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ) ζητά τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, αλλά στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση για υπηρεσιακό προεδρείο κατατέθηκε πρώτη φορά πριν δύο συνεδριάσεις, ύστερα από συμφωνία στο παρασκήνιο των τριών παρατάξεων που προαναφέρθηκαν, αλλά «υπαναχώρησε» - όπως καταγγέλθηκε δημόσια από την «Ενότητα» - ο Π. Σόμπολος. Η πρώτη πρόταση προέβλεπε «αναλογικό - αντιπροσωπευτικό», δηλαδή πρόεδρος ο Π. Σόμπολος και γραμματέας από «Συσπείρωση», αλλά στη συνέχεια αφαίρεσαν το «αναλογικό» για να συμφωνήσει και η «Αριστερή Οχθη» (Ν. Νταουντάκη).

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», παράταξη στην οποία δρουν και κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές - ριζοσπάστες δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι δε διεκδικεί καμία θέση στο προεδρείο και τους κάλεσε για άλλη μια φορά να αφήσουν στην άκρη τους προσωπικούς και παραταξιακούς διαγκωνισμούς και να συγκροτήσουν προεδρείο χρησιμοποιώντας όποιο κριτήριο θέλουν. Και αυτό γιατί, με δεδομένο τον εντελώς αρνητικό για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων συσχετισμό δύναμης στο ΔΣ, όποιο προεδρείο και αν εκλεγεί, με όποιον τρόπο και αν εκλεγεί, αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό θα εκφράζει. Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε νέες εκλογές ανά πάσα στιγμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ