Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Αύριο η κινητοποίηση για τα διόδια

Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ελεύθερη διέλευση παντού, το αίτημα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη Κρυονερίου - Αγ. Στεφάνου

Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση στον κόμβο Αγ. Στεφάνου τον περασμένο Μάρτη
Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση στον κόμβο Αγ. Στεφάνου τον περασμένο Μάρτη
Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ελεύθερη διέλευση παντού, κανένας σταθμός διοδίων ούτε στον Αγιο Στέφανο ούτε σε άλλη περιοχή. Με τα βασικά αυτά αιτήματα, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη Κρυονερίου - Αγίου Στεφάνου οργανώνει νέα κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και η Επιτροπή Παρέμβασης κατοίκων Αγίου Στεφάνου.

Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας υπογραμμίζεται η αύξηση των πλευρικών σταθμών διοδίων, που φυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλο στο εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ επισημαίνεται ότι οι επόμενοι σταθμοί θα είναι του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης. Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, αυξάνεται και η τιμή των διοδίων. Πέρυσι αυξήθηκαν 35-180% και φέτος 52-73%!

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι «η παράδοση του εθνικού οδικού δικτύου σε κατασκευαστικές κοινοπραξίες, σε επιχειρηματικούς ομίλους είναι "κατόρθωμα" των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επιβεβαιώνεται και σε αυτή την περίπτωση ότι η εναλλαγή τους στην κυβέρνηση δε σημαίνει αλλαγή πολιτικής». Τέλος, επισημαίνει: «Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μόνο που λέει ότι θα κάνει είναι η επαναδιαπραγμάτευση μήπως και "ευαρεστηθούν" οι επιχειρηματίες να μειώσουν το ύψος των διοδίων, με κίνητρο την αντίστοιχη μείωση της φορολογίας τους για να μη χάσουν τα κέρδη. Δε συζητά το ενδεχόμενο κατάργησης του χαρατσιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ