Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πίεση για αντιλαϊκά μέτρα

Να χρησιμοποιήσει το «έλλειμμα» για να δικαιολογήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα υποδεικνύει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, επικρίνοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για σκόπιμο φούσκωμα του ελλείμματος.

Τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομίας δεν αμφισβητούν ότι το έλλειμμα θα ανέλθει στο 12,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, αλλά υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εκτίμηση της κυβέρνησης που αποκαλύπτει και την πρόθεσή της να μην εφαρμόσει τα «δικά της» μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος μέχρι το τέλος του χρόνου. «Το 12,5% που ελέχθη είναι η εκτίμηση του πού θα φτάσει το έλλειμμα στο τέλος του έτους. Αυτό όμως θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι εξαρτάται από την πολιτική που θα ακολουθηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαθανασίου, μιλώντας στον «Real FM».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια για την κατάσταση της οικονομίας γιατί είχε πλήρη εικόνα από τις συναντήσεις που είχε ο Γ. Παπανδρέου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επιπλέον επέκρινε τους κυβερνώντες ότι «για να ξεφύγουν από το αδιέξοδο, φουσκώνουν εσκεμμένα το έλλειμμα σε 12,5%, ακυρώνοντας την ίδια ώρα δικά μας μέτρα, μεταφέροντας για την επόμενη χρονιά έσοδα που θα εισπράττονταν φέτος και προγραμματίζοντας δαπάνες μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν - σε σταθερότερο περιβάλλον - το 2010».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ