Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΡΡΕΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗ
Νέο θύμα στο ... βωμό της κερδοσκοπικής πολιτικής

«Τα θύματα στο χώρο του αθλητισμού είναι ένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής που τον εμπορευματοποιεί και τον μεταλλάσσει...», επισημαίνει το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Συγκλονισμένοι είναι αθλητικός κόσμος και τοπική κοινωνία στις Σέρρες, από τον αναπάντεχο και τραγικό θάνατο 16χρονου αθλητή του μπάσκετ του Πανσερραϊκού, έξω από τα αποδυτήρια του κλειστού Αθλητικού Κέντρου Ομόνοιας. Οπως έδειξε η νεκροτομή, ο άτυχος νέος μετά την προπόνηση υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια. Μάταια προπονητές και παράγοντες της ομάδας που έσπευσαν προς βοήθεια προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες ανάνηψης. Ο 16χρονος ξεψύχησε πριν φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σερρών. Οι συναθλητές του ανέφεραν ότι το παιδί θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε ήταν εφοδιασμένο με απινιδωτή.

Ας σημειωθεί ότι ο θάνατος του νεαρού αθλητή έρχεται να προστεθεί στον ολοένα και αυξανόμενο τραγικό κατάλογο με νέους ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της άθλησης (είτε είναι αγώνας, είτε προπόνηση). Μάλιστα, στο 2ο αθληιατρικό συνέδριο που διεξήχθη στη χώρα μας πριν λίγους μήνες τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σοκάρουν, καθώς ειδικά στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση περίπου στο 30%, αφού την τελευταία διετία είχαν καταγραφεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009 19 περιστατικά. Οπως επισήμαναν και οι ειδικοί στο συνέδριο καθοριστικό ρόλο παίζει η έλλειψη από την πολιτεία ενός οργανωμένου σχεδίου πρόληψης μέσω των ιατρικών εξετάσεων όπου θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί όσοι αθλούνται, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν κρυφά παθολογικά προβλήματα.

KKE: «Υπεύθυνες οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης»

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για το θάνατο του 16χρονου μαθητή σε Αθλητικό Κέντρο στις Σέρρες:

«Ο θάνατος του 16χρονου μαθητή, στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο Ομόνοιας στις Σέρρες, αναδεικνύει την παντελή έλλειψη ιατρικής πρόληψης και ελέγχου με τη σταθερή παρουσία γιατρού σε όλους τους χώρους όπου διεξάγονται αθλητικές δραστηριότητες, στο σχολείο και στη γειτονιά. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και στους χώρους των γυμναστηρίων και των αθλητικών κέντρων.

Οι ευθύνες για αυτή τη κατάσταση βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις. Τα θύματα στο χώρο του αθλητισμού είναι ένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής που τον εμπορευματοποιεί και τον μεταλλάσσει. Αντί να υπηρετεί το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας για σωματική άσκηση, υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που τον ελέγχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ