Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Στοχοποιεί τον «Ριζοσπάστη» επειδή καταγγέλλει τον ισραηλιτικό ιμπεριαλισμό

Πλήρη στήριξη στα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων δίνει έμμεσα η ετήσια έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες

Αύξηση «των κρουσμάτων αντισημιτισμού και βανδαλισμών στην Ελλάδα μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», καθώς και «συνέχιση κοινωνικών εκφάνσεων αντισημιτισμού» διαπιστώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ), στην ετήσια έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο και στο κεφάλαιο που αφορά στην Ελλάδα.

Η αμερικανική διπλωματία δεν αρκείται στη στήριξη του ισραηλιτικής επιθετικότητας σε βάρος των Παλαιστινίων, με το να ενοχοποιεί τα αντιιμπεριαλιστικά συναισθήματα του ελληνικού λαού και τις μαζικές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν ενάντια στην εισβολή στη Γάζα τον περασμένο Δεκέμβρη. Αλλά φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει τον «Ριζοσπάστη» για ένα σποτ - σύνθημα με σκηνές από εγκλήματα του ισραηλιτικού στρατού! Θυμίζουμε ότι η τελευταία επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα ξεκίνησε στις 27/12/2008, κράτησε 22 μέρες και στοίχισε τη ζωή σε 1.417 Παλαιστίνιους, από τους οποίους οι 926 ήταν άμαχοι!

Το κερασάκι στην τούρτα της αμερικανικής προκλητικότητας αποτελεί η προσπάθεια να ταυτιστεί η συνεπής αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ με το ρατσιστικό αντισημιτισμό του γνωστού για τις ακροδεξιές του απόψεις Κ. Πλεύρη, αλλά και του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη. Ο μεν πρώτος μνημονεύεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για βιβλίο που συνέγραψε με αντισημιτικό περιεχόμενο και αθωώθηκε στο δικαστήριο και ο δεύτερος για τις αντισημιτικές απόψεις του, που όμως έχουν σοβινιστική και ρατσιστική αφετηρία.

Αναφορά κάνει η έκθεση και σε γελοιογραφίες που δημοσίευσε εκείνη την περίοδο η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η καταφανέστατη μεροληψία των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ, στρατηγικού συμμάχου τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, γίνεται αντιληπτή και από το γεγονός ότι κρίνει θετικά την «επίσημη υποστήριξη εκδηλώσεων και εκδόσεων για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος», την ίδια ώρα που καταγγέλλει τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις και τις γελοιογραφίες ενάντια στα εγκλήματα του ισραηλίτικου στρατού στην πολύπαθη Παλαιστίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ