Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΑΚ
Αφήνονται στη μοίρα τους

Σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος καταγγέλλουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Εθνικά Γυμναστήρια

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Εθνικά Γυμναστήρια (ΕΑΚ), των οποίων λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε η στοιχειώδης λειτουργία, είναι το αντικείμενο της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος. Οπως αποκαλύπτουν οι δύο βουλευτές, στα γυμναστήρια που βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΓΓΑ αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο καθώς η ανεπαρκής συντήρηση, επίβλεψη και καθαριότητα των χώρων τα καθιστούν απαγορευτικά για άθληση. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν και τον κίνδυνο, εξαιτίας της δεδομένης κατάστασής τους, να κλείσουν ορισμένες εγκαταστάσεις.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η κατάσταση που επικρατεί στα Εθνικά Γυμναστήρια (ΕΑΚ) που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι απαράδεκτη και έχει φτάσει στα όριά της αφού σήμερα μόλις 315 εργαζόμενοι στη χώρα καλούνται να εξασφαλίσουν τη στοιχειώδη λειτουργία των Γυμναστηρίων. Kαι αυτό γιατί επί χρόνια πολλοί συνταξιοδοτούνται και δεν αναπληρώνονται.

Ταυτόχρονα, η αύξηση των αναγκών σε μαζικό, σωματειακό κλπ. αθλητισμό και η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών έχουν οδηγήσει σε αδυναμία επίβλεψης των χώρων, σε ανεπαρκή συντήρηση και καθαρισμό των εγκαταστάσεων με σαφή προοπτική το κλείσιμο ορισμένων από αυτές.

Στη Λάρισα υπήρχαν παλιότερα 52 εργαζόμενοι ενώ σήμερα έχουν απομείνει 23. Δεν καλύπτονται ούτε οι οργανικές θέσεις (35) που προβλέπονται στον αναχρονιστικό οργανισμό του 1988.

Από το 1995 όμως αυξήθηκαν σημαντικά οι εγκαταστάσεις με την πρόσθεση των Κλειστών Γυμναστηρίων Νεάπολης και Αγίου Θωμά, χωρίς να προστεθεί κανένας υπάλληλος.

Η κατάσταση αυτή έχει επιβαρύνει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Δουλεύουν διπλοβάρδιες, διαθέτουν εκ περιτροπής ρεπό, ασκούν καθήκοντα άλλης ειδικότητας και άλλης κατηγορίας, επιβλέπουν περισσότερους χώρους από όσο επαρκούν οι δυνατότητές τους, κ.ά.

Ταυτόχρονα, η κρατική επιχορήγηση των ΕΑΚ είναι ελάχιστη.

Ολα τα παραπάνω έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους αθλούμενους και λειτουργούν αποτρεπτικά στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση. Εάν θα προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και εάν θα αναμορφωθούν οι σχετικοί οργανισμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ