Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη στελέχωση και λειτουργία του Μουσείου Θυρρείου

Το θέμα της ομαλής λειτουργίας του Μουσείου στο Θύρρειο Αιτωλοακαρνανίας, θέτουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, Ν. Καραθανασόπουλος και Μπ. Χαραλάμπους.

Στην Ερώτηση σημειώνεται: «Τα αρχαία ευρήματα της περιοχής του Ακτίου προηγούμενων ανασκαφών μεταφέρθηκαν αλλού, επικαλούμενες οι αρμόδιες αρχές λόγους ασφαλείας. Χρησιμοποιείται, επίσης, η δικαιολογία ότι το Θύρρειο είναι μακριά από τα αστικά κέντρα και δεν διευκολύνεται η πρόσβαση πολιτών. Τα παραπάνω δέχθηκαν ο δήμαρχος Θυρρείου και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι γνώριζαν για τη φυγή των αρχαίων ευρημάτων σε άλλες περιοχές.

Ενέργειες όπως η παραπάνω οδηγούν γενικότερα στην υποβάθμιση και το μαρασμό της υπαίθρου και της περιοχής. Τα ευρήματα μπορούν να είναι "ασφαλή" στο Μουσείο Θυρρείου, αρκεί αυτό να λειτουργήσει με τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με το αναγκαίο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτό θα δώσει πνοή και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής».

Τέλος, Ερωτάται ο υπουργός: «Θα προχωρήσει στην πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού στο Μουσείο ώστε αυτό να λειτουργήσει; Θα φροντίσει ώστε τα αρχαία ευρήματα της περιοχής του Ακτίου να επιστρέψουν στην περιοχή όπου ανήκουν;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ