Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Εγκλημα σε βάρος απελπισμένων ανθρώπων

Ανακοίνωση για τον πνιγμό των 8 γυναικόπαιδων στα ανοιχτά της Λέσβου

ICON

Τη λύπη της και την οργή της εκφράζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για τον άδικο χαμό των οχτώ Αφγανών προσφύγων, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά που πνίγηκαν έξω από τη Μυτιλήνη, όταν δουλεμπορικό σκάφος που τους μετέφερε από την Τουρκία έπεσε πάνω σε βράχια την περασμένη βδομάδα.

«Είναι ακόμα μια πράξη ενός χιλιοπαιγμένου έργου, που συμβαίνει συχνότατα στις ελληνικές θάλασσες, ενός εγκλήματος σε βάρος απελπισμένων φτωχών μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν τρόπο επιβίωσης.

Και για το έγκλημα αυτό ευθύνεται η πολιτική της μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει η ΕΕ και ακολουθεί και η τωρινή κυβέρνηση, που συνεχίζει να την εφαρμόζει διατηρώντας σε ισχύ τη δράση της FRONTEX στα ελληνικά χωρικά ύδατα», σημειώνει η ΕΕΔΥΕ. Καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να απορρίψει την πολιτική της επιλεκτικής εισδοχής μεταναστών και τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης. «Για τη μετανάστευση δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Ευθύνονται το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εστίες πολέμου που φυτεύουν στις χώρες προέλευσης των μεταναστών για την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων που ληστεύουν αυτές τις χώρες διατηρώντας στρατούς κατοχής», συμπληρώνει και καλεί τις επιτροπές ειρήνης και το λαό να δραστηριοποιηθούν για την επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ