Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αγγελόπουλος Νίκος
Αγγελόπουλος Νίκος
φωτό 2

Ο σύντροφος Βαγγέλης Παπασταματίου από τα Ψαχνά Εύβοιας, προσφέρει 400 ευρώ στην ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ, στη μνήμη των συντρόφων: ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ και στη μνήμη των ΛΕΝΙΝ - ΣΤΑΛΙΝ, ηγετών του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος και του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της ΕΣΣΔ.

***

φωτό

Σήμερα, 3 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 9 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη κόρη μας ΝΕΡΑΝΤΖΟΥΛΑ ΓΚΑΝΙΔΟΥ. Γεννήθηκε την 1η Μάη 1950 στη Βουλγαρία. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ο θάνατός της άφησε μεγάλο κενό στη ζωή μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Διαλεχτή και Λογαρινός.

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ, αντιστασιακού και ανυποχώρητου κομμουνιστή, μέλους του παραρτήματος ΠΕΑΕ-ΔΣΕ Γκύζη - Πολυγώνου που πέθανε πρόσφατα, αντί για λουλούδια στον τάφο του, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Γκύζη.

***

φωτό

Ο ΘΩΜΑΣ ΖΗΚΟΣΤΑΘΗΣ γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1901. Από 15 χρονών δούλευε καπνεργάτης και ήταν μέλος του σωματείου καπνεργατών. Πολύ νωρίς προσχώρησε στη νεολαία του σοσιαλιστικού ομίλου Αμπελώνα ο οποίος, όπως είναι γνωστό, πήρε μέρος στην ίδρυση του ΚΚΕ. Αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε σε αγώνες για το μοίρασμα τσιφλικιών και οικοπέδων στην περιοχή και γι' αυτό διώχτηκε και φυλακίστηκε επανειλημμένα. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Ο αγωνιστής Θωμάς Ζηκοστάθης έμεινε ως την τελευταία του πνοή πιστός στο ΚΚΕ και στα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του ο γιος του Νίκος Ζηκοστάθης προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αμπελώνα Λάρισας του ΚΚΕ.


ΓΚΑΝΙΔΟΥ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ
ΓΚΑΝΙΔΟΥ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΖΗΚΟΣΤΑΘΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΖΗΚΟΣΤΑΘΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ