Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Φραγμοί στην απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές ΑμΕΑ

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Οπως όλοι οι μαθητές της Α' Γυμνασίου έτσι και οι μαθητές ΑμΕΑ στα ΕΕΕΕΚ πρέπει να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία των νέων τεχνολογιών με ειδικά προγράμματα μάλιστα
Οπως όλοι οι μαθητές της Α' Γυμνασίου έτσι και οι μαθητές ΑμΕΑ στα ΕΕΕΕΚ πρέπει να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία των νέων τεχνολογιών με ειδικά προγράμματα μάλιστα
Την εξαίρεση μαθητών ΑμΕΑ από το πρόγραμμα παροχής μαθητικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Ιωαννίνων. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ ευαισθητοποιήθηκαν μετά από καταγγελία γονέα ότι το παιδί του, που γράφτηκε φέτος στην Α' Γυμνασίου και μεταγράφηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) ΑμΕΑ δεν έλαβε υπολογιστή, ενώ όταν η οικογένεια έψαξε το θέμα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης εισέπραξε ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια. Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι κανένας μαθητής του ΕΕΕΕΚ ΑμΕΑ δεν έχει λάβει κουπόνια για ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι ειδικά τα παιδιά ΑΜΕΑ θα έπρεπε να παίρνουν πρώτα απ' όλα Η/Υ, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις η προσέγγιση γνωστικών αντικειμένων μέσω προγραμμάτων του υπολογιστή τα βοηθάει να ξεπεράσουν προβλήματα που έχουν σχέση με τις ιδιαιτερότητές τους. Μόνο που για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους και να σχεδιάζει και τα ζητήματα της Παιδείας με τον αντίστοιχο τρόπο και όχι με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δεν έχει την παραμικρή αυταπάτη για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στο σημερινό σχολείο: Οι νέες τεχνολογίες σε ένα άλλο σχολείο, ολοκληρωμένης διαπαιδαγωγητικής εργασίας, θα μπορούσε πράγματι να είναι ένα εξαιρετικό μέσο μάθησης και οικοδόμησης στέρεης γνώσης. Στις σημερινές συνθήκες, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ των πολυεθνικών και την πιστή εφαρμογή τους από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αυτές οι τεχνολογίες δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εργαλείο, το περιεχόμενο του οποίου δεν αντιτίθεται στις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις που υπαγορεύουν την εκπαίδευση της αμάθειας, των "δεξιοτήτων" αντί της γενικής στέρεης γνώσης, της εφήμερης κατάρτισης για τους μελλοντικούς απασχολήσιμους εργαζόμενους.

Παρ' όλα αυτά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη εξαίρεση εις βάρος των μαθητών ΑμΕΑ και να τους δοθούν άμεσα οι Η/Υ που δικαιούνται, "φορτωμένοι" με ειδικά για την περίπτωσή τους προγράμματα μαθησιακών δραστηριοτήτων», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Ιωαννίνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει κινήσεις που προδικάζουν το κλείσιμο του 2ου ΕΕΕΕΚ (2024-07-24 00:00:00.0)
Διεκδικούν οριστική λύση για τα Ειδικά Σχολεία (2024-03-22 00:00:00.0)
Την Κυριακή η ημερίδα για την Ειδική Αγωγή (2018-05-17 00:00:00.0)
Για τα Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΑμεΑ (2016-02-05 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις και στα ειδικά σχολεία (2013-11-02 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την ειδική αγωγή (2008-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ