Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ευστρατουδακη
Ευστρατουδακη
Φωτ.

Στις 19 Οκτώβρη 2000 μας άφησε για πάντα η αγωνίστρια ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ - ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ, στέλεχος του ΚΚΕ, αφού έδωσε πολύμηνη μάχη με την επάρατη αρρώστια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ικαρία, τον κόκκινο βράχο της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα δημοκρατικών αγώνων του λαού. Από νεαρή ηλικία στρατεύτηκε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΠΟΝ, ΕΑ) και ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση.

Σε όλη τη ζωή της στάθηκε συνεπής αγωνίστρια και αφοσιωμένη στα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Μέλος του ΚΚΕ, έδωσε πάντα το «παρών» στους αγώνες του λαού της Αθήνας, όπου από πολλά χρόνια είχε εγκατασταθεί.

Εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ, διακρίθηκε για τη σημαντική προσφορά της, ενώ παράλληλα μεγάλωσε τα παιδιά της κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις, παιδιά τα οποία αναγνώρισαν τους αγώνες και τις αγωνίες της και είναι υπόδειγμα στην κοινωνία.

Τιμώντας τη μνήμη της οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Κυψέλης, πέρα από την τιμητική αναφορά που έγινε στη συνέλευση της ΚΟΒ, συγκέντρωσαν και πρόσφεραν στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 53.000 δρχ

  • Επίσης στη μνήμη της Φωτεινής Φράγκου - Ευστρατουδάκη, η Μένη Λιακοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΤΗΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ προς τιμή του 16ου Συνεδρίου.

Τα αδέρφια του: Γιάννης και Πίτσα Στεφανίτση

Τ ανίψια του: Γεράσιμος - Φούλη - Κώστας - Λουκάς - Ελενα

* * *

Στις 3 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 200.000 δρχ.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος πέρασε 18 χρόνια στην εξορία. Δραπέτευσε από τον Αϊ Στράτη, μαζί με άλλους αγωνιστές, πήγε στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβε γραμματέας του ΕΑΜ Θεσσαλονίκης.

Τιμούμε επίσης τον ΚΩΣΤΑ ΥΕΤΙΩΝΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949 στην προσπάθειά του να σώσει τον συναγωνιστή του Παναγιώτη Θεοφύλακτο, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Π.Κ.Σ.

* * *

Προς τιμή του 16ου Συνεδρίου και στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, κομμουνιστή, συγγραφέα, ο οποίος για τους πολύχρονους αγώνες του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού διώχτηκε και φυλακίστηκε, προσφέρω στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 10.000 δρχ.

Γιώργος Λεμονίδης Θεσσαλονίκη

* * *

Ο Δημήτρης Ανδρεάκος προσφέρει 100.000 δρχ. προς τιμή του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού του ΚΥΡΙΑΚΟΥ, τον οποίον σκότωσαν οι Γερμανοί στις 24 Νοέμβρη 1945, καθώς και στη μνήμη του πατέρα του, τον οποίο δολοφόνησαν Χίτες στις 17 Αυγούστου 1947.

* * *

O Ιωάννης Καμαριανάκης προσφέρει 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ιλιου στη μνήμη του αδελφού του ΓΙΩΡΓΟΥ και των εξαδέλφων του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το χωριό Αλεπουδάρι - Κεραμιό Χανίων, καθώς και στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της 96χρονης ΔΑΦΝΗΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, η οποία πέθανε τον Ιούνη 2000 η κόρη της Βασιλική και ο γαμπρός της Νικόλας Χρονόπουλος προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Η Δάφνη Παλιούρα πάντα πρόσφερε στο ΚΚΕ το πεντακοσάρι της από την πενιχρή σύνταξή της του ΟΓΑ.

* * *

Η Ελπίδα Ασφή, με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του αδελφού της ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΙΑΜΑΝΤΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, προσφέρει στη μνήμη του 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Γαλατσίου.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, της αδερφής μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Αλεξανδρή - ΤΣΙΟΓΓΑ, του αδερφού μου ΑΝΔΡΕΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 4 Γενάρη 1947 στα Γαβράκια Δομοκού, των αγωνιστών συγχωριανών μου, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων μου, συναγωνιστών μου, με τους οποίους πολεμήσαμε μαζί, εργαστήκαμε, μοχθήσαμε για την πραγμάτωση των ιδανικών μας και έφυγαν από τη ζωή, προσφέρω 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριό του.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Γκύζη για το 16ο Συνέδριο: Ο Μιχάλης και η Σοφία Πέτρογλου 10.000 δρχ. και η Χαρίκλεια Παπάζογλου 10.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ