Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

Σε απεργιακή κινητοποίηση για την ερχόμενη βδομάδα προσανατολίζονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Σε χτεσινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να συμμετέχουν σε κινητοποίηση που θα κάνουν οι συμβασιούχοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την ερχόμενη βδομάδα, αλλά και να ζητήσουν από τα συνδικαλιστικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις για απεργία, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, παραγωγοί και καλλιτέχνες) εξέφρασαν χτες για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, αφού με το τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις έργου και θα βρεθούν στον δρόμο της ανεργίας. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη λήγουν οι συμβάσεις 1.200 εργαζομένων, ενώ δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις για 200 εργαζόμενους που επρόκειτο να ανανεωθούν την 1η Αυγούστου και την 1η Οκτώβρη. Εκδηλη ήταν η διάθεση των εργαζομένων να ξεπεράσουν τις «φωνές» εκείνες που σπέρνουν την λύση του ατομικού βολέματος και να προχωρήσουν ενωμένα και συντονισμένα με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Παρεμβαίνοντας το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως είναι πια ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων με ελαστικές μορφές προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και παράλληλα «προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι αυτός ο κύκλος απολύσεων θα ανοίξει νέο κύκλο ρουσφετολογίας και ανακύκλωση της ανεργίας».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει πως γίνεται πια φανερό ότι οι ατομικές λύσεις ή ο διάλογος με αυτούς που έχουν αποφασίσει τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάνει ξεκάθαρο δε, ότι «είναι ανάγκη τώρα να παραμεριστούν οι όποιες αυταπάτες, μαζί και αυτοί που τις σπέρνουν, και όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι ή stage, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τη συμπαράσταση των ταξικών σωματείων και των δυνάμεων που θα σταθούν στην ίδια γραμμή μαζί τους, να οργανώσουν και να συντονίσουν πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις τους σε μια ενιαία κατεύθυνση που να απαιτεί: Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να καταργηθούν τώρα όλες οι ευέλικτες και ελαστικές μορφές απασχόλησης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ