Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΗΕΑ
«Συγκροτούν» αποφάσεις αλλά όχι προεδρείο

Σε επικίνδυνες καταστάσεις που όχι μόνο απαξιώνουν περαιτέρω την ΕΣΗΕΑ, αλλά μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της, σπρώχνουν οι κυρίαρχες παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Την ίδια στιγμή που συναποφασίζουν για όλα τα ουσιαστικά, συνεχίζουν τους διαγκωνισμούς τους για τα αξιώματα και τον έλεγχο του μηχανισμού της Ενωσης. Σε βάρος πάντα των συμφερόντων του κλάδου και προς όφελος κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, πριν το θέμα της συγκρότησης, συζητήθηκε αναγκαστικά το πρόβλημα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Και αυτό γιατί προχτές έγινε συνέλευση των εργαζόμενων στους σταθμούς οι οποίοι με ψήφισμά τους ζητούν από ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ «να κινηθούν συντεταγμένα και με διαφάνεια» προκειμένου να βρεθεί λύση, σημειώνοντας ότι «η μη συγκρότηση προεδρείου δεν αποτελεί, ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά, επαρκή δικαιολογία για τη μη ανάληψη δράσης».

Κόντρα στην συγκεκριμένη πρόταση και στο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που κατέθεσε η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», πέταξαν για άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα. Συμφώνησαν απλά να επιμείνει η ΕΣΗΕΑ στην προώθηση της τροπολογίας που εξαιρεί τους σταθμούς από όσα ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, να γίνει συνάντηση για συντονισμό όλων των Ενώσεων και συναντήσεις με υπουργούς και κόμματα! «Να συναντηθούμε με τους υπουργούς», πρότειναν οι «Δημοσιογράφοι». Να πάρουμε πρωτοβουλία συντονισμού και πριν τη συνάντηση να συζητήσουμε στο ΔΣ για να βγάλουμε θέσεις, είπε η «Συσπείρωση». Να επανακαταθέσουμε την τροπολογία στον πρόεδρο της Βουλής και εφ' όσον κρίνετε ότι πρέπει να κάνουμε κινητοποιήσεις, να τις κάνουμε, είπε η ΚΕΔ. Συμφωνώ με τη θέση της ΚΕΔ, τόνισε η «Ενότητα».

Μετά από αυτήν την απόφασή τους, επανήλθε το... «φοβερό αδιέξοδο» και η «διαφωνία» τους στη συγκρότηση προεδρείου και άρχισε να μπαίνει σε φάση υλοποίησης η συμφωνία «Δημοσιογράφων», «Συσπείρωσης» και «Ενότητας» που έγινε αρχές Οκτώβρη, για την συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου και την προκήρυξη εκλογών.

Οι «Δημοσιογράφοι» συμφώνησαν με την «Ενότητα» για προεδρείο «που θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα» και εκλογές το Μάη. Η «Συσπείρωση» που θέλει εκλογές τέλη Γενάρη και τώρα «προεδρείο με οποιαδήποτε μορφή», ζήτησε χρόνο για να απαντήσει. Μπήκαν όμως όλοι τους στα διαδικαστικά, πώς δηλαδή θα εξασφαλιστεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ημερομηνία που θα αποφασίσουν, καθώς ουσιαστικά και τυπικά αυτό το αποφασίζει η γενική συνέλευση. Οταν ο νομικός σύμβουλος της Ενωσης, είπε ότι για να γίνουν εκλογές, πρέπει το ΔΣ να παραιτηθεί, αλλά «σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ο διορισμός προσωρινής διοίκησης», το πράγμα κόλλησε. «Ετσι αλλάζουν τα δεδομένα» είπαν. «Ας πάμε με διορισμένη διοίκηση» είπε η «Ενότητα». Η «Συσπείρωση» ζήτησε διακοπή για να μελετήσει το θέμα.

Προηγουμένως η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» είχε ξεκαθαρίσει ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί συνδικαλιστικά: Μια μαζική και συγκροτημένη γενική συνέλευση, μπορεί με τη δυναμική της να αποφύγει τον διορισμό διοίκησης και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όσους τυχόν το επιδιώξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ