Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σκόπιμα κρατούν χωρίς προεδρείο την ΕΣΗΕΑ

Δε μπορούν πλέον να κρύψουν τις πραγματικές επιδιώξεις τους, παρά τα περί αντιθέτου μεγάλα λόγια («για το καλό της Ενωσης, για το καλό του κλάδου» κλπ. κλπ.) οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που κυριαρχούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η «μάχη μέχρις εσχάτων» για τα αξιώματα του προεδρείου και τον έλεγχο του μηχανισμού της Ενωσης, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η συνεχής απαξίωση της ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί παρά να συνδυαστεί με τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της ενημέρωσης (διαδικτυακή μετεξέλιξη των υπαρχόντων, λειτουργία άλλων καθαρά διαδικτυακών, ψηφιακή ραδιοτηλεόραση, «ξεκαθάρισμα» του χώρου από τα πολλά Μέσα, προσπάθειες των μεγαλοϊδιοκτητών για απαλλαγή από το αγγελιόσημο, πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων) και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Χτες συνεχίστηκε η συνεδρίαση του ΔΣ που άρχισε προχτές αλλά διακόπηκε με αίτημα της «Συσπείρωσης», προκειμένου να απαντήσει στη θέση «Δημοσιογράφων» και «Ενότητας» για συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου και εκλογές τον ερχόμενο Μάη, αλλά κυρίως για να «μελετήσει» το νομικό θέμα, αν δηλαδή χρειάζεται οπωσδήποτε ο διορισμός διοίκησης από τα δικαστήρια για να γίνουν αυτές οι εκλογές. Η απάντησή της ήταν «εκλογές τον Ιανουάριο, δε μας ενδιαφέρει πώς θα συγκροτηθεί το προεδρείο, αρκεί ο Αντ. Νταβανέλος να είναι γραμματέας». «Δημοσιογράφοι» και «Ενότητα» επέμεναν στη θέση τους, οπότε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας «λύσης» έπαψε να υπάρχει και η συζήτηση άρχισε πάλι από την αρχή.

Η ΚΕΔ χαρακτήρισε ως ανέφικτη τη λύση των εκλογών, με το επιχείρημα ότι είναι αναγκαίος ο διορισμός διοίκησης, αλλιώς οι εκλογές θα είναι παράνομες και επανέφερε την πρόταση για συγκρότηση προεδρείου «ουσίας και όχι περιορισμένης ευθύνης» στην «κατεύθυνση της αναλογικότητας» (σ.σ. δηλαδή πρόεδρος Π. Σόμπολος) ή και στην «κατεύθυνση της αντιπροσωπευτικότητας» (σ.σ. δηλαδή πρόεδρος κάποιος άλλος).

Εκεί όμως που οι μάσκες έπεσαν τελείως, ήταν όταν οι «Δημοσιογράφοι» απευθυνόμενοι στη «Συσπείρωση» - όπως αποδείχτηκε εκ του ασφαλούς - της πέταξαν το μπαλάκι λέγοντας «αποχωρούμε εμείς από τη συνεδρίαση, οπότε χρειάζονται μόνο τέσσερις ψήφοι για τη συγκρότηση προεδρείου, φτάξτε το και πάμε σε εκλογές όπως θέλετε». Η «Συσπείρωση» έσπευσε αμέσως να την αρνηθεί!

Ασχετη με το παραπάνω δεν πρέπει να θεωρηθεί αλλαγή στάση της «Ενότητας» που δήλωσε ότι αποσύρει την πρόταση για αντιπροσωπευτικό αναλογικό και εκλογές το Μάιο και προτείνει πλέον τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου πλήρους θητείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη ρότα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (2009-10-30 00:00:00.0)
Συμφώνησαν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας (2007-10-16 00:00:00.0)
Στο ίδιο έργο θεατές... (2007-07-11 00:00:00.0)
Απαιτεί «εδώ και τώρα» συγκρότηση του ΔΣ (2005-09-28 00:00:00.0)
Εγκληματούν σε βάρος της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογράφων (2005-09-20 00:00:00.0)
Παιγνίδια συμφερόντων σε βάρος των δημοσιογράφων (2003-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ