Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Καταγγελία των καμεραμάν της ΕΡΤ

Νέα κρούσματα χρησιμοποίησης του εξοπλισμού και του προσωπικού της ΕΡΤ για λογαριασμό ιδιωτικών καναλιών καταγγέλλουν οι εικονολήπτες της κρατικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εικονοληπτών Τηλεοράσεως ΕΡΤ, στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ που έγινε την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτώβρη σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, το συνεργείο και το «link» της ΕΡΤ πήρε εντολή να βγάλει «ζωντανή» σύνδεση για το μεσημεριανό δελτίο του MEGA, όπως και έγινε. Στην συνέχεια, όπως καταγγέλλουν οι εικονολήπτες, δύο μέρες αργότερα, την περασμένη Δευτέρα, δόθηκε πάλι εντολή σε εργαζόμενο να βγάλει «ζωντανή» σύνδεση για το δελτίο των 8 μ.μ. του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ομως, ύστερα από αναφορά του εργαζόμενου προς το σωματείο και μετά από παρεμβάσεις η σύνδεση απετράπη.

«Στις έντονες διαμαρτυρίες του σωματείου στη Γενική Διεύθυνση ΝΕΤ η απάντηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης ήταν ότι δεν ήξερε τίποτε», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται επίσης ότι «η κάτω από το τραπέζι "συνεργασία" γινόταν κατ' επανάληψη στο παρελθόν με ενοικιαζόμενα συνεργεία της ΕΡΤ».

Οι εικονολήπτες καταγγέλλουν ότι «κάποιοι θέλουν την δημόσια τηλεόραση παραμάγαζο των ιδιωτικών καναλιών», ενώ απευθύνουν τα ερωτήματα «ποιοι έδιναν τις εντολές; Μήπως κάποιοι εμπορεύονται το προσωπικό της ΕΡΤ και τη δημόσια περιουσία; Μήπως χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ