Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «THYSSEN KRUPP» - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ
Στην απόλυτη δικαιοδοσία της εργάτες και Ναυπηγεία

Από το βήμα της Βουλής επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος ότι, στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση κινείται στη γραμμή του να εξασφαλίζει τα κέρδη της γερμανικής πολυεθνικής «Thyssen Κrupp» και μάλιστα ακόμα και μετά την αποχώρησή της, ενώ της αναθέτει και ρόλο ρυθμιστή για το μέλλον των Ναυπηγείων. Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, ο Ε. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι έχει ανατεθεί στη γερμανική εταιρεία να φέρει «προτάσεις για ομίλους, για εταιρικά σχήματα αξιόπιστα, φερέγγυα, με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος, που θα μπορούσαν να τη διαδεχθούν ως κύριος ή και αποκλειστικός μέτοχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Στο μεταξύ συνεχίζονται τα έργα που αφορούν στα υποβρύχια. Ανοίγουν δηλαδή οι κρουνοί των δημόσιων ταμείων για να δοθεί το «πανωπροίκι» στην «Thyssen Κrupp» με πρόσχημα την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Ο Ε. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να δώσει άλλοθι στη γερμανική εταιρεία για τους εκβιασμούς της απέναντι στους 1.400 εργαζόμενους και το Ελληνικό Δημόσιο, λέγοντας ότι «το εγχείρημα είναι πάρα πολύ δύσκολο εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης που πιέζει και την "Thyssen Krupp", διότι το πρόβλημά της το οικονομικό είναι πρόβλημα Ομίλου και όχι πρόβλημα Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Επικαλέστηκε ακόμα το «κοινοτικό κεκτημένο» για να δικαιολογήσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς, λέγοντας ότι «πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μια κοινοτική έννομη τάξη, η οποία θέτει ορισμένους φραγμούς στους χειρισμούς μας, που όταν δεν τους λαμβάνουμε υπόψη προκαταβολικά, εμφανίζονται με τη μορφή απειλών και κυρώσεων που μειώνουν το φάσμα της διαπραγματευτικής μας ικανότητας στη συνέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ