Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Η ΕΡΤ στηρίζει τα ιδιωτικά κανάλια

Τη συνεχιζόμενη στήριξη της ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια, στα οποία παραχωρεί υλικό, εξοπλισμό αλλά και το προσωπικό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, καταγγέλλουν οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ), τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος σε απολύσεις ή σε «εθελούσιες» αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, η κρατική ραδιοτηλεόραση μέχρι στιγμή καθημερινά παραχωρεί στα ιδιωτικά κανάλια οπτικοακουστικό υλικό από τα ρεπορτάζ που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, «pull» συνδέσεις με την κάλυψη και περιοδειών των υποψηφίων προέδρων πολιτικού κόμματος, ενώ έχει συνδεθεί απ' ευθείας με τον ΑΝΤΕΝΝΑ μέσω οπτικής ίνας. Ομως, την περασμένη βδομάδα προχώρησε και στις «ζωντανές συνδέσεις» των δημοσιογράφων των ιδιωτικών καναλιών με τους σταθμούς που εργάζονται.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη το Σωματείο Εικονοληπτών της Τηλεοράσεως της ΕΡΤ την περασμένη βδομάδα κατήγγειλε ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ στις 30/10 το τηλεοπτικό συνεργείο και το συνεργείο ζωντανών συνδέσεων της ΕΡΤ πήραν εντολή και πραγματοποίησαν ζωντανή σύνδεση με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Παράλληλα, δύο μέρες μετά στις 2/11 δόθηκε πάλι εντολή να συνδεθούν «ζωντανά» με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, η οποία όμως απετράπη με παρέμβαση του Σωματείου. Ομως, όπως έχουν καταγγείλει οι εικονολήπτες της ΕΡΤ τέτοια φαινόμενα συνέβαιναν στο παρελθόν κατ' επανάληψη με τα ενοικιαζόμενα από την ΕΡΤ συνεργεία.

Τα ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ καταγγέλλουν ότι και στις δύο περιπτώσεις «ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης του κρατικού καναλιού δήλωσε άγνοια». Απευθύνουν μάλιστα τα ερωτήματα «ποιοί δίναν αυτές τις εντολές; Τι συμφέροντα εξυπηρετούν και τι συμφέροντα έχουν οι ίδιοι; Γιατί δεν επεμβαίνει αμέσως ο εισαγγελέας να ψάξει αν κάποιοι εμπορεύονται το προσωπικό της δημόσιας τηλεόρασης μας που την πληρώνουμε όλοι με το ανταποδοτικό τέλος».

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, του ζητούν να βάλει τέλος σε αυτές τις συναλλαγές εδώ και τώρα γιατί «αν συνεχίσουν αυτές οι συναλλαγές, σε λίγο στα ιδιωτικά κανάλια δεν θα υπάρχει πλέον τεχνικό προσωπικό. Αλλωστε τι να το κάνουν αφού έχουν στην διάθεση τους το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ, το οποίο φυσικό είναι να μην φτάνει και να αναγκάζεται η ΕΡΤ να προχωρά σε σωρηδόν ενοικιάσεις ιδιωτικών εταιρειών παροχής τεχνικού προσωπικού και εξοπλισμού καθώς και στην πρόσληψη νέων συμβασιούχων», υπογραμμίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ