Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οικειοθελείς «αποχωρήσεις»

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν χτες σε ΑΝΤΕΝΝΑ και ΕΡΤ

Κύμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν με την παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ γενική συνέλευση.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει από τον σταθμό 10 δημοσιογράφοι (7 από το μισθολόγιο και 3 με 12μηνο «μπλοκάκι») σε σύνολο 35 μελών της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι στο σταθμό καταγγέλλουν ότι το 1/3 των δημοσιογράφων έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν, μετά από μεθοδεύσεις, απειλές και εκβιασμούς του διευθυντή του ραδιοσταθμού Δ. Στάμου. Τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης που παραβρέθηκαν δεσμεύτηκαν ότι θα συζητηθεί το θέμα στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης, ενώ θα κληθεί και ο διευθυντής του σταθμού να δώσει εξηγήσεις.

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες και οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας θα λήξουν με το τέλος του χρόνου. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Να σημειωθεί ότι σε μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων έχουν λήξει οι συμβάσεις έργου και εξακολουθούν να εργάζονται με καθεστώς «ομηρίας» στην ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ