Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΛΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
φωτό

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που χάσαμε την αγαπημένη μας μάνα και γιαγιά ΛΙΛΙΚΑ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Ηταν παλαίμαχη αγωνίστρια του δημοσιοϋπαλληλικού και γυναικείου κινήματος και μέλος του ΚΚΕ από το 1935. Για τις ιδέες της και τη δραστήρια συμμετοχή της στο λαϊκό και επαναστατικό κίνημα, φυλακίστηκε, εξορίστηκε για πολλά χρόνια. Είναι πάντα στο μυαλό μας, δεν την ξεχνάμε ποτέ.

Προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Παλαιού Φαλήρου, 70 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Τα παιδιά της: Μάχη - Γιάννης

τα εγγόνια: Ρούλα - Βάσος

***

φωτό

Στην μνήμη του ΑΛΚΗ και της ΒΟΥΛΑΣ ΝΟΥΣΙΑ και του ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ και για την ανέγερση μνημείου των αγωνιστών του ΔΣΕ στην Φλώρινα, η Ελσα από τα Γιάννενα προσφέρει, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

Ο Δημήτρης Σαράντος προσφέρει 50 ευρώ, στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ (ΓΙΑΓΚΟΥ) ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ, αγνού φίλου και συντρόφου που πέθανε πρόσφατα στα Χανιά.

***

Φωτό

Την Κυριακή 1η Νοέμβρη χάσαμε την πολυαγαπημένη μας γιαγιά ΚΥΡΚΟΥ ΕΛΕΝΗ. Υπήρξε μαχήτρια του ΔΣΕ την περίοδο 1947-1949 συμμετέχοντας στις μάχες που διεξήχθησαν στο Γράμμο - Βίτσι. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης μέχρι το 1972 που επαναπατρίστηκε. Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη και οδύνη για τον ξαφνικό χαμό της ξέροντας ότι δε θα λείψει στιγμή από κοντά μας.

ΑΛΚΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ
ΑΛΚΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ
Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά της και τα εγγόνια της


ΚΥΡΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΥΡΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ