Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΣΑΚ
Ολοταχώς στο δρόμο της απεργίας

Με επιστολή του ο Σύνδεσμος των παικτών ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις κινητοποιήσεις και προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερες στο προσεχές μέλλον

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γραμμή των κινητοποιήσεων είναι οι παίκτες, που προειδοποιούν και για το μέλλον

Eurokinissi

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γραμμή των κινητοποιήσεων είναι οι παίκτες, που προειδοποιούν και για το μέλλον
Παρά τις κριτικές που δέχθηκαν από μέρους του ΕΣΑΚΕ για την επιλογή τους να κατέβουν σε απεργία, αλλά και τις χτεσινές βολές με αρκετή δόση ειρωνείας του προέδρου του ευρωπαϊκού σκέλους της ΦΙΜΠΑ Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο ΠΣΑΚ και ι παίκτες συνεχίζουν στο δρόμο των κινητοποιήσεων. Μάλιστα με χτεσινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των παικτών ξεκαθαρίζει ότι μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει δεν πρόκειται να γίνει βήμα πίσω, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μέχρι την 1 Γενάρη του 2010. Στην επιστολή - απάντηση στον ΕΣΑΚΕ, η οποία στάλθηκε και στον πρόεδρο της Λίγκας των ομάδων Βασίλη Οικονομίδη, σημειώνονται τα εξής:

«Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως αναγγέλθηκαν καθότι δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ο ΠΣΑΚ είναι ανοιχτός στο διάλογο και έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε πρόσκληση. Παρ' όλα αυτά οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται κανονικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της γενικής μας συνέλευσης. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2010 ξεκινάει απεργία διαρκείας και κανείς καλαθοσφαιριστής δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε καμία διοργάνωση μέχρι να λυθούν οριστικά τα προβλήματα που σας έχουμε θέσει. Η παραπάνω υπενθύμιση γίνεται ώστε να μη χρειαστεί να φτάσουμε 4 ημέρες πριν την 1η Ιανουαρίου ώστε να ασχοληθείτε ξανά με τα αιτήματά μας».

ΕΣΑΚΕ: Θέλει να κερδίσει χρόνο με την αναβολή

Χωρίς αγώνες μπάσκετ οριστικά το Σαββατοκύριακο, αφού λόγω της απόφασης των αθλητών για απεργία, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι η αγωνιστική μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του ΠΣΑΚ για την 4η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος, η ανωτέρω αγωνιστική ημέρα μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2009» αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας. Ουσιαστικά ο ΕΣΑΚΕ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ευελπιστώντας ίσως και στην ανακοίνωση του νέου ΓΓΑ. Ωστόσο όπως δήλωσε προχθές στο «Ρ» ο γενικός διευθυντής του ΠΣΑΚ, Κώστας Αλεξανδρίδης, η πλευρά των παικτών δε θεωρεί αυτό το γεγονός κομβικό, αφού - όπως τονίζουν - επί της ουσίας τα πράγματα εξαρτώνται από τον ΕΣΑΚΕ και την Ομοσπονδία. Από την άλλη θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η αναβολή δεν αλλάζει κάτι, αφού στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των παικτών όπου αποφασίστηκε η απεργία, αναφέρεται ρητά για «απεργία την 4η αγωνιστική!!!»

Το... βάρος στην Α2

Την ίδια ώρα ερωτηματικό αποτελεί η στάση της ΕΟΚ σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής της Α2 και το εάν θα αναβληθεί και αυτή. Πάντως όσον αφορά τον ΠΣΑΚ, σε σύσκεψη που είχε γίνει μεταξύ των αρχηγών των ομάδων της Α1 και της Α2, είχε αποφασιστεί ότι αν ένα από τα δύο πρωταθλήματα δε βάλει... λουκέτο, θα υπάρξει ομαδική αντίδραση. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες της Α1 θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Α2 για να κάνουν ομαδική διαμαρτυρία φορώντας τα μπλουζάκια που έχουν μοιραστεί ήδη στους παίκτες.

Στο πλευρό του ΠΣΑΚ οι ποδοσφαιριστές

Στο πλευρό των Ελλήνων μπασκετμπολιστών βρίσκονται και οι Ελληνες ποδοσφαιριστές όπως γνωστοποίησε χτες με επιστολή του ο πρόεδρος του συνδέσμου τους (ΠΣΑΠ) Αντώνης Νικοπολίδης, που εκφράζει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μελών του ΠΣΑΚ. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κι εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό του ΠΣΑΚ και των καλαθοσφαιριστών μελών του, στην απεργιακή κινητοποίησή σας και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα σας. Τα αιτήματά σας είναι εύλογα κι ορθά και αναμφίβολα έχετε κάθε λόγο να ζητάτε την ικανοποίησή τους, αφού πάνω και πρώτα από όλα προέχει η ασφάλεια των αθλητών και η ύπαρξη σωστών συνθηκών που θα διασφαλίζουν ότι τα μέλη του ΠΣΑΚ θα μπορούν ανεμπόδιστα να εργασθούν και να αποδώσουν. Η συνέπεια, η διασφάλιση θέσεων εργασίας και η ελληνικότητα των πρωταθλημάτων είναι προαπαιτούμενα που θα έπρεπε, χωρίς χρονοτριβή, να έχουν ήδη καλυφθεί. Καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Ο ΠΣΑΠ είναι στο πλευρό σας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Νικοπολίδης, Πρόεδρος ΠΣΑΠ».

Ειρωνικός ο Γ. Βασιλακόπουλος

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ εμφανίστηκε ειρωνικός μιλώντας σε μαθητές ιδιωτικής αθλητικής δημοσιογραφικής σχολής ο πρόεδρος της FIBA-EUROPE και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ακραία: «Αφού είναι όλοι τους ενωμένοι, γιατί δε δίνουν από 2.000 ευρώ οι πολύ καλά αμειβόμενοι αθλητές για να μαζευτούν 80.000 που απαιτούνται και να λυθεί το ζήτημα; Είναι απλό το θέμα»... δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ