Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσλήψεις με τους όρους της ΕΕ και της πλουτοκρατίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το υποτιθέμενο νέο "ριζικό σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών", που εξήγγειλε η υπουργός, είναι η προσαρμογή του συστήματος πρόσληψης με τους όρους που επιθυμεί η ΕΕ και η πλουτοκρατία.

Η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της υπέρ της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, μέσω του ΑΣΕΠ, κρύβει ότι αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα και ότι καταργεί το δικαίωμα να αποτελεί το πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Δικαιολογεί και διαιωνίζει την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών, χτυπάει το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο.

Ταυτόχρονα, το νέο σύστημα προσλήψεων το εντάσσει στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου - διαφοροποιημένου σχολείου και "ως προς τον τόπο και ως προς το χρόνο", αλλά και ως προς την "αξιολόγησή" τους, αρχίζοντας από τους δόκιμους εκπαιδευτικούς. Η πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ειδικό τμήμα για τη στελέχωση της εκπαίδευσης, υπηρετεί πλήρως την απαίτηση του ΣΕΒ για επάνδρωση της εκπαίδευσης με διευθυντές - μάνατζερ και στελέχη που θα υπηρετούν την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση και το σχολείο ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ