Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΡΥΣΟΣ - ΡΕΚΟΡ Η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές την περασμένη Τετάρτη σημείωσε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς μερικές Κεντρικές Τράπεζες από κοινού με ιδιώτες επενδυτές, αγόρασαν «σε φρενήρεις ρυθμούς» πολύ χρυσό, ως το «αντίδοτο» στο διαρκώς υποτιμούμενο αμερικανικό δολάριο. Στο μέσον του Οκτώβρη, η ουγκιά του πολύτιμου μετάλλου πωλούνταν 1.070 δολάρια, ενώ την Τετάρτη έφθασε στα 1.118,88 δολάρια. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή της ουγκιάς θα φθάσει σχετικά σύντομα τα 1.200 δολάρια.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Οπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική στατιστική υπηρεσίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.900, που συνιστά τη μικρότερη άνοδο από τον Απρίλη του 2008. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 30.000 το τρίμηνο μέχρι το Σεπτέμβρη, στα 2,46 εκατ., καταγράφοντας τη μικρότερη άνοδο από το τρίμηνο που είχε τελειώσει το Μάη του 2008. Με βάση τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 7,8% από 7,7% που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΕΡΒΙΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκε το Βελιγράδι και έδωσε εντολές στη σερβική κυβέρνηση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Οι βασικές παράμετροι του προϋπολογισμού για το 2010, εντοπίζονται στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, στον περιορισμό των δημόσιων δαπανών, αλλά και στη βελτίωση του επιπέδου οικονομικής ρευστότητας στον κεντρικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ