Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απολύσεις σε «ALTER» και «ΒΗΜΑ FM»

Στην απόλυση συνολικά 13 εργαζομένων προχώρησαν αιφνιδιαστικά χτες οι ιδιοκτησίες στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και το ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» (πρώην «City»). Συγκεκριμένα, από το ALTER απολύθηκαν 10 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 3 είναι δημοσιογράφοι, ένας τεχνικός, ένας διοικητικός υπάλληλος και πέντε εργαζόμενοι από την παραγωγή, ενώ από το ραδιοσταθμό απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι.

Μετά από παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) η διαδικασία της απόλυσης του τεχνικού «πάγωσε». Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού πραγματοποίησαν χτες συνέλευση ζητώντας την άμεση ανάκληση των αναίτιων και αιφνιδιαστικών απολύσεων. Συγχρόνως, κάλεσαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση και να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί ότι οι 10 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους από το λογιστήριο.

Στον «ΒΗΜΑ FM» η εργοδοσία προχώρησε στις τρεις απολύσεις χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία ότι ο σταθμός πρόκειται να «αλλάξει προφίλ».

  • Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» αντιδρώντας στην μετατροπή των δημοτικών ραδιοσταθμών σε Ανώνυμες Εταιρείες, όπως προβλέπεται από την εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Η μετατροπή αυτή, όπως σημειώνουν σε σχετικό ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης, «συνεπάγεται με μαζικές απολύσεις σε άμεση φάση και οριστικό κλείσιμο σε ορίζοντα διετίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ