Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην απελαθεί η εργαζόμενη μετανάστρια

Παράσταση διαμαρτυρίας για να μην απελαθεί η εργαζόμενη από τη Βουλγαρία, Μιλένα Ιβάνοβα, έκανε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού, καταγγέλλοντας την τρομοκρατική και παράνομη σύλληψη και κράτηση της μετανάστριας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής απάντησε, ότι ο ίδιος απλά εκτελεί δικαστική απόφαση και εντός των ημερών η εργαζόμενη θα απελαθεί.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, το περιστατικό αποκαλύπτει την βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το αστικό κράτος τους εργαζόμενους μετανάστες διατηρώντας τους μισονόμιμους - μισοπαράνομους προκειμένου να είναι πιο ευάλωτοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Συγκεκριμένα:

«Το 2002 η εργαζόμενη είχε συλληφθεί επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα και καταδικάστηκε από το δικαστήριο. Το 2006 - για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο - η υπόθεση ξαναδικάστηκε, ερήμην της εργαζόμενης που έλειπε στην Βουλγαρία και καταδικάστηκε δεύτερη φορά. Το 2009 η εργαζόμενη ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στην αστυνομία να φτιάξει τα χαρτιά της. Αρκετές φορές πήγε για το λόγο αυτό στην αστυνομία αλλά την Δευτέρα 2 Νοέμβρη την φυλάκισαν στο κρατητήριο του ΑΤ Ζακύνθου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για λόγους υγείας, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών που υπάρχουν στα κρατητήρια».

«Τα αντανακλαστικά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης λειτουργούν άψογα όταν πρόκειται να συλληφθεί μια εργαζόμενη γυναίκα. Εχουμε αρκετά παραδείγματα από διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, επιχειρήσεις τρομοκράτησης και εκφοβισμού και στο νησί μας, τη στιγμή που ναρκέμποροι, εγκληματίες και καταχραστές κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν είναι πολύς καιρός που η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τον αντιμεταναστευτικό νόμο που προβλέπει την απέλαση ενός μετανάστη έστω και με απλή καταγγελία σε βάρος του και χωρίς να γίνει δικαστήριο. Την ίδια αντιμεταναστευτική πολιτική συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού όχι μόνο δεν έχει αναιρέσει τους προηγούμενους νόμους αλλά εντείνει ακόμη περισσότερο την καταστολή», σχολιάζει η Γραμματεία και καλεί Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους να επιβάλουν «μηδενική ανοχή» στην καταπάτηση των ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών, αλλά και των Ελλήνων εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ