Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ξεκίνησε η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού

Με γνώμονα τη δωρεάν προσχολική αγωγή σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός της οδού Τυάνων. Η κατασκευή υλοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 - 2012» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά τη δημοπράτηση ο προϋπολογισμός διαμορφώθηκε στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Σήμερα περίπου 1.400 παιδιά στο Δήμο Νίκαιας παραμένουν αποκλεισμένα από δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Ενα από τα βασικότερα προβλήματα είναι το κτιριακό, καθώς υπάρχουν μόνο τρία ιδιόκτητα κτίρια σε σύνολο 11 που έχουν υψηλό κόστος μισθωμάτων, περιορισμένους έως ανύπαρκτους αύλειους χώρους και ανάγκη διαρκούς συντήρησης λόγω παλαιότητας.

Το έργο ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου. Ο νέος μεικτός σταθμός κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου. Το κτίριο θα εξυπηρετεί σήμερα 85 παιδιά και θα παραδοθεί στο λαό της πόλης μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά. Θα έχει υπόγειο επιφάνειας 1.065 τ.μ., ώστε να καλυφθούν οι σημερινές και μελλοντικές ανάγκες σε θέσεις στάθμευσης και βοηθητικές λειτουργίες, ισόγειο 645 τ.μ. και μικρότερο 1ο όροφο.

Προσπάθεια της δημοτικής αρχής Νίκαιας είναι, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, να ανακουφίσει τους δημότες της. Αφού σημειώνει πως τα τροφεία δεν αυξήθηκαν και παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά, υπογραμμίζει πως «είναι κρατική υποχρέωση η δωρεάν προσχολική αγωγή μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο ανάπτυξης και εκπαίδευσης του παιδιού».

«Από πλευράς μας, τονίζει η δημοτική αρχή της Νίκαιας, θα διεκδικήσουμε οποιαδήποτε χρηματοδότηση μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή δημόσιων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στην επάνδρωσή τους με υλικοτεχνική υποδομή, στην πρόσληψη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού για τη φροντίδα, εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ