Κυριακή 22 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στη μνήμη Μιχαήλ Ταλ

Στην Αττάλεια της Τουρκίας τα Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα 2009

Ο Ινδός παγκόσμιος πρωταθλητής Βισβινάθαν Ανάντ (αριστερά) με τον πρώην παγκόσμιο Βλαντιμίρ Κράμνικ σε αγώνα «Μπλάιντ»
Ο Ινδός παγκόσμιος πρωταθλητής Βισβινάθαν Ανάντ (αριστερά) με τον πρώην παγκόσμιο Βλαντιμίρ Κράμνικ σε αγώνα «Μπλάιντ»
Είναι φυσικό, μετά από τόσες επιτυχίες αλλά και ψυχολογική και σωματική κούραση να έλθουν και τα αρνητικά αποτελέσματα. Ο λόγος για το 19χρονο Νορβηγό GM Μάγκνους Κάρλσεν που πλησίασε επικίνδυνα το Βούλγαρο Τοπάλοβ στην παγκόσμια λίστα ΕΛΟ, αλλά δύο γύρους πριν το τέλος στο διεθνές τουρνουά που έγινε στη Μόσχα - τελείωσε χτες Σάββατο - στη μνήμη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μιχαήλ Ταλ, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Μετά τον 7ο γύρο είχε προηγηθεί ο Βλαντιμίρ Κράμνικ με 5 βαθμούς και πολύ κοντά του ήταν ο σημερινός παγκόσμιος Βισβ. Αναντ και ο Ουκρανός GM Βασίλι Ιβαντσούκ με 4,5 β.

Ο Κάρλσεν που δεν αγωνίσθηκε στο πρόσφατο Ομαδικό Πρωτάθλημα στο Νόβι Σαντ, μετά την υπόδειξη του προπονητή του Γκάρι Κασπάροβ, είχε ισοβαθμήσει μετά από τον 7ο γύρο με τους Μπόρις Γκέλφαντ και Λέβον Αρονιάν με 3,5 βαθμούς, ενώ ο Ρ. Πονομαριόφ είχε 3 βαθμούς και προπορευόταν των Μορέζεβιτς, Σβίντλερ και Λέκο (2,5 βαθμούς).

* Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων - Παίδων - Κορασίδων (λήγει την ερχόμενη Κυριακή 22 Νοέμβρη) στις κατηγορίες 8 - 10 - 12 - 14 - 16 και 18 χρόνων, η ελληνική συμμετοχή αποτελείται από τους Ε. Ιωαννίδη, Π. Παυλίδη, Ι. Καλογέρη, Σ. Ναούμ, Κ. Λιοδακη, Ν. Γαλόπουλο, Γ. Κανακάρη, Αντ. Παυλίδη, Λ. Πραματευτάκη, Α. Αβραμίδου, Α. Καφετζή, Ε. Παπαθανασίου, Α. Πραματευτάκη, Δ. Σερεφίδου, Α. Παπαθανασίου, Μ. Τσαρούχα, Μ. Φραγκάκη, Ζ. Ιορδανίδου και Κ. Παυλίδου. Αρχηγός αποστολής ο Δημ. Σιαμέτης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ