Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και πανάκριβα διόδια...

Σαν τα ...μανιτάρια φυτρώνουν οι νέοι σταθμοί διοδίων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, χάρη στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» που εκμεταλλεύεται το οδικό τμήμα Κλειδί Ημαθίας - Ράχες Φθιώτιδας και ετοιμάζεται εσπευσμένα να λειτουργήσει ως τα Χριστούγεννα έναν ακόμη «μετωπικό» σταθμό στο Αιγίνιο Πιερίας, ενώ κατασκευάζει και έναν «πλευρικό» σταθμό στον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς, που θα θέσει σε λειτουργία στις αρχές του 2010.

Σημειώνουμε ότι μέχρι τον Απρίλη του 2008, που το συγκεκριμένο τμήμα πέρασε στους μεγαλοεργολάβους, λειτουργούσαν τέσσερις σταθμοί διοδίων, ενώ με βάση τη «σύμβαση παραχώρησης» έχουν δικαίωμα να τους πολλαπλασιάσουν. Συγκεκριμένα μπορούν να λειτουργήσουν: Εξι «μετωπικούς» σταθμούς (Κλειδί, Πυργετός, Λεπτοκαρυά, Μακρυχώρι, Μοσχοχώρι και Πελασγία), όπου θα πληρώνουν όσοι οδηγοί κινούνται στην εθνική οδό. Πέντε «πλευρικούς» σταθμούς διοδίων (Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι και Γυρτώνη), όπου θα πληρώνουν διόδια όσοι κινούνται στο τοπικό οδικό δίκτυο για διαδρομές ακόμη και από τη δουλειά στο σπίτι!

Θυμίζουμε ότι οι τιμές των διοδίων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 200%, ενώ οι συμβάσεις παραχώρησης δίνουν το δικαίωμα στους μεγαλοεργολάβους να επιβάλλουν δύο ακόμη πιο «τσουχτερές» αυξήσεις: Μία στις αρχές του 2010 και μία ακόμη ως την άνοιξη του 2010.

Ο λαός ακριβοπληρώνει το δικαίωμά του να κινείται σε σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους πριν ακόμη γίνουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ