Κυριακή 22 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι σήμερα στη γενική συνέλευση

Στις 8.30 π.μ. στο θέατρο «Βεάκη»

Οι οικοδόμοι καλούνται σήμερα να σχεδιάσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα ενόψει και της πανοικοδομικής απεργίας στις 17/12
Οι οικοδόμοι καλούνται σήμερα να σχεδιάσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα ενόψει και της πανοικοδομικής απεργίας στις 17/12
Ολοι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, καλούνται σήμερα να βρεθούν στη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 8.30 π.μ. στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32).

Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, με την εργατική τάξη να δέχεται αντεργατική ομοβροντία από εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ. Στη γενική συνέλευση, θα συζητηθούν τα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά στους οικοδόμους για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη, με την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας να έχει οριστεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Ταυτόχρονα όμως και ενώ η ανεργία οργιάζει στην οικοδομή, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγώνα για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την ανεργία και την προστασία της εργασίας, καθώς και για την ουσιαστική αναθέρμανση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών (λαϊκή στέγη, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα κλπ.)

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς γίνεται όλο και χειρότερη. Τα εργατικά «ατυχήματα» πολλαπλασιάζονται. Η μεγάλη ανεργία και η εργοδοτική τρομοκρατία συμβάλλουν σε αυτό, αφού οι εργαζόμενοι υπό το φόβο της απόλυσης και της βέβαιης ανεργίας, δέχονται την εντατικοποίηση της εργασίας που αξιώνουν οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκατασκευαστές. Μόνο από την αρχή του 2009, οι οικοδόμοι μετρούν 30 νεκρούς συναδέλφους τους, ενώ την τελευταία δεκαετία οι νεκροί φτάνουν τους 650. Σε αυτό τον αριθμό πρέπει να συνυπολογιστούν και οι χιλιάδες εργάτες στις κατασκευές που τα τελευταία χρόνια έχουν σακατευτεί στους τόπους δουλειάς.

Οι οικοδόμοι τονίζουν πως είναι πρόκληση για τους εργάτες να ελέγχονται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς από τον εργοδότη, μέσω του τεχνικού ασφαλείας και απαιτούν, να είναι κάτω από τη δικαιοδοσία του κράτους και όχι του εργοδότη. Απαιτούν, επίσης, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή των Ιδιωτικών ΕΞΥΠΠ. Επίσης απαιτούν αυστηρούς ελέγχους από τους μηχανισμούς του ΚΕΠΕΚ στους χώρους δουλειάς, με διακοπή εργασιών όταν δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ