Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στα δικαστήρια οι τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης

Μετά από προσφυγή της ιδιοκτησίας του ALTER

Στα δικαστήρια προσέφυγαν χτες, από τη μία, η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALTER κατά των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και, από την άλλη, οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος» των Α. Λιοσίων κατά του εργοδότη τους.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ALTER ζήτησε η στάση εργασίας που κήρυξε το ΔΣ της Ενωσης την περασμένη Παρασκευή ενάντια στις απολύσεις να κηρυχτεί - ανάμεσα σε άλλα - παράνομη και καταχρηστική. Στο μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο τη στάση εργασίας που πραγματοποίησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περασμένη βδομάδα στο ALTER με το ίδιο αίτημα.

Σε εξώδικο που στάλθηκε στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ζητά από το ΔΣ της Ενωσης να καταβάλει τυχόν έσοδα από διαφημίσεις που «χάθηκαν» κατά την ώρα της τρίωρης στάσης εργασίας (από τις 18.30 έως τις 19.30), αλλά και να καταβάλει και όλα τα δικαστικά έξοδα. Συγχρόνως, στο εξώδικο αναφέρει ότι παρόλο που η εργοδοσία είχε προειδοποιήσει ότι η κήρυξη της στάσης εργασίας ήταν παράνομη και αιφνιδιαστική, οι τεχνικοί δεν δίστασαν και προχώρησαν σ' αυτήν.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί την τελευταία βδομάδα, η εργοδοσία υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να φύγουν λόγω οικονομικών προβλημάτων και ότι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες περικοπές. Από την πλευρά τους, οι τεχνικοί δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, την ώρα της κινητοποίησης, η διοίκηση του ALTER έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό χρησιμοποιώντας προϊσταμένους και διευθυντές, και έβγαλε «ζωντανά στον αέρα» τα δελτία ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Π. Παυλόπουλο. Παράλληλα, την ίδια στιγμή, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ν. Γοργόλη εκ μέρους της εργοδοσίας απέστειλε επιστολή στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι την ώρα της κινητοποίησης που ο σταθμός μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, η αιφνιδιαστική ματαίωση «θα προκαλέσει δυσθεώρητη ζημία στην εταιρεία μας». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, χτες, εκδικάστηκε και η κύρια αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι του «Ξένιου» κατά της διοίκησης του Σταθμού. Οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες και, παράλληλα, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Ιούνιο.

  • Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες και οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», συμφερόντων του Ομίλου Καλοφωλιά, με την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες, οι εισφορές τους στα ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν καταβληθεί, ενώ μερίδα απ' αυτούς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το ΔΣ της Ενωσης να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις προκειμένου να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ