Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο θίασος των συμφερόντων

Για άλλη μια φορά ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι γίνεται πεδίο μάχης συμφερόντων

Eurokinissi

Για άλλη μια φορά ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι γίνεται πεδίο μάχης συμφερόντων
Στο ήδη τεταμένο κλίμα στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που υπάρχει έδω και δύο μήνες με αλλεπάλληλες επιθέσεις σε γραφεία Συνδέσμων εκατέρωθεν, έρχονται να προστεθούν καινούρια γεγονότα. Ο πόλεμος φθάνει στην κορύφωσή του ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού των δύο ομάδων. Ο αθλητικός Τύπος ανάλογα με τα αισθήματά του ήδη προετοιμάζει το έδαφος με ρεπορτάζ που μοιάζουν περισσότερο πολεμικά ανακοινωθέντα. Μάλιστα, μέσω αυτών είδαν το φως της επικαιρότητας δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη προς του παίκτες της ομάδας του για μάχη χωρίς οίκτο στους αντιπάλους τους. Κάτι που οδήγησε και στην παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στην άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» έκαναν επίσημη καταγγελία στην ΕΠΟ - Σούπερ Λίγκα για «χουλιγκανισμό και αλητεία» της αντίπαλης διοίκησης και ζητάει την προστασία. Από τις κόντρες για τη διαιτησία και το ποιος ευνοείται, τα πράγματα τώρα δείχνουν να σοβαρεύουν. Ο πόλεμος των επιχειρηματιών που λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δε χωράει συναισθηματισμούς και αναστολές όταν τα συμφέροντα δείχνουν να απειλούνται. Και τότε αρχίζει τη μάχη. Με τη σιωπηρή ανοχή της Πολιτείας, με μπροστάρηδες τους οργανωμένους στρατούς, με βοήθεια από το φίλα προσκείμενο αθλητικό Τύπο που θα διαμορφώσει την κοινή γνώμη οι επιχειρηματίες είναι ελεύθεροι να κάνουν τα δικά τους.

Η χαλιναγώγηση των συνειδήσεων (ιδιαίτερα των νέων) και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης είναι η επιδίωξη. Προκειμένου όλοι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι να πραγματοποιήσουν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους για ικανοποίηση των συμφερόντων του. Αλλωστε, για αυτό το λόγο έφτιαξαν και τον αθλητισμό στα μέτρα τους... Και σε αυτό τον αθλητισμό της μάχης συμφερόντων, των στημένων παιχνιδιών που δείχνει ακριβώς το τι παίζεται στο παρασκήνιο όπου τα κέρδη μιας επιτυχίας έρχονται από την καπηλεία των οπαδικών συναισθημάτων, είναι που πρέπει οι εργαζόμενοι και ο Λαός να γυρίσει την πλάτη τους αλλά και να δυναμώσουν το κίνημα της διεκδίκησης για έναν αθλητισμό Λαϊκό Δικαίωμα μακριά από τα παιχνίδια συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ