Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μιχάλης Παπαδάμος
Μιχάλης Παπαδάμος
φωτό 2

Πέρασαν αρκετά χρόνια που έφυγαν από τη ζωή δύο Θεσσαλοί σύντροφοι και στενοί συνεργάτες στον αγώνα, οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ και ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φεραίος). Την περίοδο αυτή που γίνεται συζήτηση για την ανέγερση του Μνημείου στο χώρο της Φλώρινας, τον τόπο της σφαγής των μαχητών του ΔΣΕ, έρχονται στο νου δύσκολες μέρες στον αγώνα σαν αυτές που περιγράφονται στο βιβλίο του Τρικαλινού «292 μέρες μετά το Γράμμο - Βίτσι». Οι δύο σύντροφοι έμειναν στο Πήλιο 7 μήνες μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ. Αφάνταστες οι δυσκολίες τους, αντιμετωπίζοντας το καθημερινό κυνηγητό από τους Λοκατζήδες. Τα λόγια του συγγραφέα στην εισαγωγή του βιβλίου τα λένε όλα: «Οταν αγωνίζεσαι για ανώτερα ιδανικά και η ζωή σου βρίσκεται σε κίνδυνο, τόσο λιγότερο τη σκέφτεσαι, τόσο πιο πολύ νιώθεις λυτρωμένος, λεύτερος». Γι' αυτά τα ιδανικά δολοφονήθηκαν οι εκατοντάδες λεβέντες και λεβέντισσες στο χώρο ανέγερσης του Μνημείου. Μεγάλο είναι το δέος όταν επισκέπτεσαι αυτόν το χώρο.

Τιμώντας τη μνήμη τους και για την ανέγερση του Μνημείου στη Φλώρινα προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Γιάννα Τρικαλινού

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, γραμματέα του Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης του Βουνού Γιώργου Σιάντου, παλαίμαχου δημοσιογράφου κομμουνιστή, συγγραφέα, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Παλαιού Φαλήρου, προσφέρουμε 100 ευρώ.

Τα παιδιά του: Μάχη - Γιάννης

τα εγγόνια: Ρούλα, Βάσος

* Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού και συντρόφου ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που όλη του τη ζωή την αφιέρωσε στο Κίνημα και το Κόμμα προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Θανάσης Γεωργίου - Βόρειος, δημοσιογράφος

Βάσος Γεωργίου
Βάσος Γεωργίου
***

φωτό

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΥΓΙΖΟΥ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδος.

Ο σύζυγος Σταμάτης και η κόρη Ελένη.

***

Οι 50 σύντροφοι που, εκ μέρους της ΚΟ Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στη διήμερη επίσκεψη στη Φλώρινα και στην Καστοριά για την απονομή των βραβείων άμιλλας στην περσινή οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, συγκέντρωσαν 340 ευρώ στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που πότισαν με το αίμα τους τα «άπαρτα» βουνά του Γράμμου και του Βιτσίου.

***

φωτό (Γιώργη Βουτυρά)

Πέρασαν 63 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή πατέρα μας ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΥΤΥΡΑ, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΤΥΡΑ, συγκατηγορούμενου του Νικηφορίδη, που άρρωστος βαριά βασανίστηκε και πέθανε στα 27 του χρόνια πριν προλάβει να δικαστεί. Επίσης, στη μνήμη του θείου μας ΚΩΣΤΑ Χ/ΛΑΖΑΡΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στο Βέρμιο.

Προσφέρουμε στην ΚΟ Συκεών του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση 120 ευρώ και 30 ευρώ στον «Ρ».

Φανης Γεράσης

Βικτωρία Γεράση - Βουτυρά


Γιώργης Βουτυράς
Γιώργης Βουτυράς

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός

Αικατερίνη Λυγίζου
Αικατερίνη Λυγίζου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ