Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αξιόλογα αφιερώματα στον «902 TV»

Τις ενδιαφέρουσες εκπομπές «Δεν άνθισαν ματαίως» και «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», θα μεταδώσει σήμερα - μεταξύ άλλων - η τηλεόραση του «902».

Στη Ρένα Βλαχοπούλου είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως» που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Αδαμίδου και θα μεταδοθεί στις 20.00. Για την σπουδαία ηθοποιοί μιλούν ο σκηνοθέτης πολλών ταινιών όπου πρωταγωνίστησε, Γιάννης Δαλιανίδης και ο βιογράφος της, ηθοποιός - συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας.

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε το 1923 στην Κέρκυρα. Από μικρή έδειχνε μια ροπή προς την τέχνη, η οποία την οδήγησε στο να σπουδάσει στο Ωδείο του Δραματικού Συλλόγου της Κέρκυρας, όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο σανίδι. Ερχόμενη στην Αθήνα δουλεύει ως τραγουδίστρια κατακτώντας τον τίτλο της κυρίας της τζαζ. Η σπουδαία φωνή της εντυπωσιάζει τον Τραϊφόρο και της προτείνει να εμφανιστεί στο βαριετέ «Οαση» σαν επαγγελματίας τραγουδίστρια και αναλαμβάνει ο Πωλ Μενεστρέλ να της γράψει ένα τραγούδι «Μικρή χωριατοπούλα», που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Το 1944 στο θέατρο Κυβέλη, στην επιθεώρηση «Wellcome» των Αλ. Σακελλάριου - Δημ. Ευαγγελίδη λέει το τραγούδι «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Σπάρτακου όπου η μεγάλη επιτυχία βγαίνει και εκτός συνόρων. Τον Ιούλιο του 1946 μαζί με το Σπάρτακο - με τον οποίον συνεργάστηκε για πολλά χρόνια - αρχίζουν περιοδείες στο Λίβανο, στην Περσία και στις ΗΠΑ που κρατάνε μέχρι το καλοκαίρι 1951. Το 1954 η Σοφία Βέμπο την παροτρύνει να εμφανιστεί σαν ηθοποιός στην επιθεώρηση «Σουσουράδα» των Μίμη Τραϊφόρου - Γιώργου Γιαννακόπουλου. Ντρέπεται και φοβάται πως δε θα τα καταφέρει σαν ηθοποιός, διστάζει και αρνείται. Ο Μίμης Τραϊφόρος την πείθει και της δίνει το νούμερο: «Αλα πασά μου, κάνε μου τέτοια» μαζί με το Νίκο Σταυρίδη. Βγαίνει σαν χαμένη και το νούμερο... χαλάει κόσμο. Ετσι η καριέρα της, σαν ηθοποιός του θεάτρου, εδραιώνεται για τα καλά, ενώ αρχίζει και η κινηματογραφική της καριέρα.

Στις 21.30 θα προβληθεί η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» με καλεσμένους τους Βαγγέλη Κορακάκη και Λάκη Χαλκιά, με αφορμή τις κοινές τους εμφανίσεις στο «Περιβόλι τ' ουρανού» αλλά και την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Λεβέντικες Καρδιές».

Μαζί με όλους τους μουσικούς παίζουν και τραγουδούν τα καινούρια τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη ο Λάκης Χαλκιάς, αλλά και τις παλιότερες επιτυχίες του η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, η Ελένη Καπηλίδη και ο Βασίλης Κορακάκης. Στη συζήτηση που ακολουθεί, με τον Πάρη Μήτσου, ο δημιουργός και ο ερμηνευτής σχολιάζουν τη νέα τους δισκογραφική και επαγγελματική συνεργασία, αλλά και καυτηριάζουν την σημερινή κατάσταση του λαϊκού τραγουδιού σε σχέση με τα μαγαζιά και τα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ