Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να ολοκληρώσουμε το χρέος μας!

Εμείς οι αντιστασιακοί και μαχητές του ΔΣΕ που τυχεροί ζούμε ακόμη, σύντροφοι, νοιώσαμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ανακούφιση και ψυχική ανάταση με την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, που διαβάσαμε στον «Ρ» της Κυριακής 18/10 πως ύστερα από 60 χρόνια το οικόπεδο με τον ομαδικό τάφο των μαχητών - μαχητριών του ΔΣΕ στη Φλώρινα περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ, για να ανεγερθεί Μνημείο αντάξιο της μεγάλης θυσίας. Στο χώμα αυτού του οικοπέδου είναι ενταφιασμένοι σε ομαδικό τάφο μερικές εκατοντάδες νεκροί, αλλά και τραυματίες που ανέπνεαν ακόμα και θάφτηκαν ζωντανοί... μαζί με τους νεκρούς μαχητές και μαχήτριες, από το μισαλλόδοξο μοναρχοφασιστικό καθεστώς. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΚΚΕ και σε όλους που συνέβαλαν να αγορασθεί και να περιέλθει το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Κόμματος.

Ομως, η υποχρέωση και το καθήκον μας μόνο κατά το ήμισυ επιτελέστηκε. Το άλλο μισό είναι, όπως το αναφέρει και η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, η διευθέτηση του χώρου και η τοποθέτηση ενός επιβλητικού μνημείου προς ολοκλήρωση του χρέους μας προς τους τιμημένους μας νεκρούς. Αλλά και για την ικανοποίηση των συγγενών τους. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας πως το ΚΚΕ δεν ξεχνά και ξέρει να τιμά κάθε θυσία και προσφορά, νεκρών και ζωντανών αγωνιστών, μελών και φίλων.

Τελειώνοντας, θέλω να υποσχεθώ στο ΚΚΕ ότι εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα σταθούμε αρωγοί, οικονομικά και με όποιον άλλον τρόπο αν χρειαστεί, για την ανέγερση του Μνημείου. Αιώνια η μνήμη των ηρώων τιμημένων νεκρών του ΔΣΕ.

Πατσακίδης Γιάννης, αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ, πρώην πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, παράρτημα Θεσσαλονίκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ