Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πλαίσιο διεκδίκησης ενάντια στη δράση της ΔΕΗ ΑΕ

Την απόφασή τους να βάλουν φρένο στην ασυδοσία της ΔΕΗ εξέφρασαν σε μεγάλη σύσκεψή τους κοινωνικοί, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς του Νομού Κοζάνης που συμμετείχαν προχτές το βράδυ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά από πρωτοβουλία της ΝΑΣ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Το Πλαίσιο της διεκδίκησης που ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και έγινε αποδεκτό από τους φορείς συνοψίζεται:

-- Ενιαίος φορέας ενέργειας στην υπηρεσία του λαού, για ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, που θα παράγει φθηνό ρεύμα για το λαό.

-- Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, καθώς και τα άλλα κοινωνικά προβλήματα (ανεργία κ.λπ.).

-- Σε απάντηση στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ που συνεχίζει το μπάζωμα του επαρχιακού δρόμου Ακρινής - Κοζάνης με αποτέλεσμα να έχει αποκλειστεί ο οικισμός της Ακρινής, η Νομαρχία Κοζάνης να αναλάβει να «ανοίξει» και πάλι το δρόμο.

-- Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για ολοκληρωμένη και άμεση μετεγκατάσταση του πληττόμενου από τη ΔΕΗ οικισμού της Ακρινής.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κοζάνης την ερχόμενη Πέμπτη. Επίσης, τη Δευτέρα για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης όλων των φορέων του νομού στο χώρο της Ακρινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ