Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκου Ψηλορείτη), στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Ταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από την Κάτω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, προσφέρω 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στην ΚΟ Υπουργείου Οικονομικών, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η κόρη του

Σμαράγδα Αγγουράκη

***

φωτό

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και πρωτεργάτη της Εθνικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο, ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔAΚΗ, η γυναίκα του Στέλλα Μαθιουδάκη, με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρει, στη ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

***

φωτό

Συμπληρώθηκαν, σήμερα, Κυριακή 29.11.09, 40 ημέρες από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

Η γυναίκα του

τα παιδιά του

***

φωτό

Σήμερα, Κυριακή 29.11.09, στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο Ιλιον, ώρα 10 το πρωί, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μου συντρόφου και πιστού φίλου του ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΜΟΥ

  • Σήμερα συμπληρώνονται 40 ημέρες από την αιφνίδια απώλεια του φίλου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΜΟΥ και συζύγου της αγαπητής μας συντρόφισσας Πόπης Τέσσα. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τη μεγαλόψυχη καρδιά του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που και ο ίδιος στήριζε, 150 ευρώ.

Γιώργος, Μαρία, Φάνης

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΚΑΒΕΛΑ ΙΩΑΝΝΗ, που έχασα πρόσφατα, και της μητέρας μου ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΓΚΑΒΕΛΑ, που έκλεισαν 7 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά τους: Αντώνης - Ευαγγελία

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, κομμουνιστή - μαχητή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και της αδερφής μου ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ, προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελευθερίου - Κορδελιού, για να δυναμώνει και να συνεχίζει τους αγώνες του για να εκπληρωθούν τα ιδανικά και τα οράματα που πάλεψαν χιλιάδες αγωνιστές.

Νίκος Σολομωνίδης

***

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των ηρωικών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έδωσαν τη ζωή τους για το διώξιμο των φασιστών ναζιστών κατακτητών. Αλλά και ενάντια στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές που επέμβηκαν για να εμποδίσουν τον αδούλωτο λαό μας να πάρει τις τύχες του στα χέρια του μετά την απελευθέρωση και να επιβάλουν, τελικά, «με τη φωτιά και το σίδερο», προκαλώντας τον Εμφύλιο, τη χρεοκοπημένη αστική τάξη και τους δοσίλογους συνεργάτες των φασιστών.

Στη μνήμη όλων αυτών των ηρώων, τιμημένων νεκρών του ΔΣΕ που μόνο το ΚΚΕ μπορούσε να αναδείξει γιατί παλεύει για ανώτερα πανανθρώπινα ιδανικά και το σοσιαλισμό, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Χαλκηδόνας, στο τιμημένο ΚΚΕ 1.500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Λύσανδρος Ταμουρίδης, μαχητής - Λοχαγός του ηρωικού ΔΣΕ

***

Μαθιουδάκης Αλέκος
Μαθιουδάκης Αλέκος
φωτό

Στις 27.11.2009 έκλεισε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ. Γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Παλιούρι Εβρου. Ενας χρόνος γεμάτος πόνο, θλίψη και οδύνη. Περάσαμε μια όμορφη ζωή στα 60 χρόνια που είμαστε μαζί και πάντα τη θυμάμαι. Να εκεί στην Ελάτεια Δράμας τον Απρίλη του 1948 που πρωτογνωριστήκαμε μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Μαζί πολεμήσαμε, μαζί κρυοπαγήσαμε, βαδίσαμε ξυπόλυτοι πάνω στα χιόνια, περάσαμε τα παγωμένα ορμητικά νερά του Νέστου, κάναμε τις ατέλειωτες πολύωρες πορείες κάτω από ασταμάτητη βροχή και χιόνια του Μπόζνταχ Δράμας. Μαζί τραγουδήσαμε και χορέψαμε τα υπέροχα τραγούδια του αγώνα μας, αψηφώντας τις δυσκολίες, όλες τις μπόρες και ταλαιπωρίες που περάσαμε μαζί στα τρία σκληρά χρόνια του ηρωικού ΔΣΕ. Μαζί στη 40χρονη πολιτική προσφυγιά κάναμε και αναθρέψαμε τα τρία μας παιδιά και χαιρόμασταν τα 5 εγγόνια και τα 6 δισέγγονά μας. Υπήρξες καλή σύζυγος, μητέρα και γιαγιά και μας λείπεις από τη ζωή μας. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη σου προσφέρω, μέσω της ΚΟ Κορδελιού Θεσσαλονίκης, το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγός της Απόστολος Μπαχτσεβάνης, τα παιδιά της Θανάσης, Χρυσούλα και Λαμπρινή, η νύφη της και οι γαμπροί της, τα 5 εγγόνια και τα 6 δισέγγονά της.

***

φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου, ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΚΕΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αντάρτη του ΕΛΑΣ, προσφέρω 50 ευρώ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ζωγράφου.

Στέλλα Σούκερη

***

Φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, δικηγόρου, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κολιάτσου, στο ΚΚΕ.

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκη

***

φωτό

Το Νοέμβρη συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗ ΣΩΚΡΑΤΗ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (πρώην αξιωματικού του εθν. στρατού), επικεφαλής του ΕΛΑΣ στην Καισαριανή το Δεκέμβρη του '44. Του Μακρονησιώτη ΣΤΑΘΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μ. Λ.

***

φωτό

Πέρασαν 2 μήνες που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ (Κυριάκος), μέλος του ΚΚΕ από το 1932, αγωνιστής της ΕΑ και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο Ικόνιο Μ. Ασίας (15.11.1917). Σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για μια καλύτερη Ελλάδα, έμεινε ως το τέλος πιστός στις ιδέες του ΚΚΕ. Πολέμησε τους Βούλγαρους και Γερμανούς κατακτητές στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου και μετά στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε το 1949, μεταφέρθηκε στην Αλβανία και μετά πήγε στην Τασκένδη και στη Μόσχα. Δίδαξε πολιτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του και στους φοιτητές, για τους οποίους ήταν πραγματικός δάσκαλος. Παράδειγμα σεμνού αγωνιστή που έμεινε ρομαντικός της Επανάστασης ως το τέλος της ζωής του. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1990. Μας λείπει πάρα πολύ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και ο γιος του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Διδυμοτείχου Εβρου.

***

φωτό(αρχείο)

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών, του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και του ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Καλλιθέας, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τόνια Χαρατσίδου

***

3 φωτό

Οι σύντροφοί μου: Ο ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός καλύτερες μέρες. Τους αγώνες αυτούς τους «πλήρωσε» με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, τα Γιούρα.

Αλέκος Βασιλάκης
Αλέκος Βασιλάκης
Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη του κουνιάδου μου ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Περισσού, 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΔΑ, στελέχους του ΚΚΕ από την Καλλιράχη της Θάσου, ο Αρσένης Ελευθερίου, αντιστασιακός, και η οικογένειά του προσφέρουν στη ΝΕ Καβάλας 100 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

(Φωτογράφία ΚΩΣΤΑ ΨΑΘΑ)

Οι αδελφές Καλλιόπη Ψώχια και Ελένη Γουίλις, στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΨΑΘΑ (φωτ.), που πέθανε πρόσφατα, και του ΡΑΪΜΟΝ ΓΟΥΙΛΙΣ, συζύγου της Ελένης, προσφέρουν 200 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

  • Επίσης, συνάδελφοί του και σύντροφοι προσφέρουν στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΨΑΘΑ 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη του συζύγου της ΗΛΙΑ ΨΩΧΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1920 και πέθανε στη Λάρισα το 1976, η Καλλιόπη Ψώχια προσφέρει 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ρ».

***

φωτό

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ γεννήθηκε το 1931 στην Ασπροκλησιά Καλαμπάκας και αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Εζησε αρκετά χρόνια της ζωής του ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εφυγε από τη ζωή στις 16 Ιούνη 2009 στο Ριζαριό Τρικάλων.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη του η αδελφή του Μαρία Κορδέλα και ο σύζυγός της Γιώργος Πολυχρονίδης, καθώς και τα 5 παιδιά του, Χρήστος, Γιώργος, Αναστασία, Σταματία και Γιάννης, προσφέρουν 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Τρικάλων.

  • Επίσης, στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΡΔΕΛΑ προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μπάρας Τρικάλων, οι συναγωνιστές του Τσιτσιάς Κώστας 20 ευρώ και Παπαποστόλου Κώστας 25 ευρώ.

***

φωτό -αρχείο

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ηρωικού ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Ελληνικού του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ελένη

τα παιδιά και τα εγγόνια

***

φωτό 2

Ο σύντροφος Κοσμαδάκης Κώστας από Λικοτιναρά Αποκορώνου Χανίων προσφέρει 1.000 ευρώ στη ΝΕ Χανίων, μέσω της ΚΟΒ Βάμου, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και για να στηθεί το μνημείο στο χώρο που αγοράστηκε πρόσφατα από το Κόμμα μας στη Φλώρινα και είναι θαμμένοι οι 800 μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος που έδιναν τη μάχη για τη Σοσιαλιστική Ελλάδα.

Επίσης, για την ανέγερση του Ιστορικού αρχείου του Κόμματος ώστε να γίνει γνωστή η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Και στη μνήμη του πατέρα μου ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΓΙΩΡΓΗ (Γαλανογιώργη) και του θείου μου ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ (Γαλανομανώλη), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος. Τιμώντας την ιστορία μας και τους νεκρούς μας τιμούμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας, για μια Ελλάδα του σοσιαλισμού.


ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ-Γαλανογιώργης
ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ-Γαλανογιώργης

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ(ΓΑΛΑΝΟΜΑΝΩΛΗΣ)
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ(ΓΑΛΑΝΟΜΑΝΩΛΗΣ)

ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αγγουράκης Γιώργος (Ψηλορείτης)
Αγγουράκης Γιώργος (Ψηλορείτης)

ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΨΩΧΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΨΩΧΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΨΑΘΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΨΑΘΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΗΣ

ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΤΑΘΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΓΚΑΒΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΚΑΒΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΚΑΒΕΛΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ
ΓΚΑΒΕΛΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ