Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αύριο η πανελλαδική απεργία των γιατρών

Με περιορισμένο περιεχόμενο και μακριά από τις εκρηκτικές ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, γίνεται αύριο η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η απάντηση, τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών, πέρα από την πληρωμή όλων των οφειλόμενων εφημεριών και των προσαυξήσεων από 1.1.2009 είναι η διεκδίκηση κατώτερου μισθού 1.700 ευρώ με ανάλογες αυξήσεις στις υπόλοιπες βαθμίδες, είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εδώ και τώρα, η άμεση πρόσληψη όλων των ανέργων γιατρών με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική σχέση εργασίας, το σταθερό 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, με 1 εφημερία την εβδομάδα και οι αυξήσεις να γίνονται πάνω στους βασικούς μισθούς και όχι να είναι συμπλήρωμα οι εφημερίες. Στα πλαίσια της απεργίας, η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ «Ευαγγελισμού» οργανώνει αύριο συγκέντρωση των γιατρών στα επείγοντα, ώρα 9 π.μ.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ διευκρινίζει ότι απ' την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση εξαιρείται κάθε γεγονός που αφορά στην αντιμετώπιση των περιστατικών της επιδημίας της γρίπης.

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο και οι ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής για τις απλήρωτες εφημερίες απ' τον Ιούλη του 2009, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τους μήνες Οκτώβρη και Δεκέμβρη του 2008. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι γιατροί του ΨΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ