Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο κατεβαίνουν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού. Σήμερα το πρωί στις 9.30 συγκεντρώνονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και αύριο στις 10 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η απεργία εξαγγέλλεται σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι λήξεις των συμβάσεων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με εύλογη συνέπεια τη συνέχιση της εργασιακής ομηρίας με νέες «φουρνιές» εκτάκτων από τον επόμενο χρόνο, αφού, όπως σημειώνει και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, «τη στιγμή που το ΠΔ Παυλόπουλου στέλνει στο σπίτι τους αρχαιολόγους με 10 και 20 χρόνια προϋπηρεσίας γιατί τους απαγορεύει να δουλέψουν πάνω από 24 μήνες μετά το 2004, ανακοινώνεται ότι δε θα γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2010. Κανείς δε μας λέει πώς θα λειτουργήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, χωρίς το εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό από την 1ηΙανουαρίου που θα τελειώσουν και οι τελευταίες συμβάσεις».

Σημειώνουν επίσης: «Ας θυμίσουμε στη σημερινή κυβέρνηση ότι ευθύνεται η ίδια για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΥΠΠΟΤ. Από το 1993 ως το 2004, δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη αρχαιολόγου, ούτε μία πρόσληψη προσωπικού, οποιασδήποτε ειδικότητας στην αρχαιολογική υπηρεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ