Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Πρόστιμα και... σύσταση

Πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ επέβαλλε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, ενώ για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας κατά του ΚΚΕ από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» αρκέστηκε να κάνει μία... σύσταση.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ έκανε σύσταση στο «ΣΚΑΪ» παρότι κατά την προεκλογική περίοδο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του σταθμού το ΚΚΕ κατείχε μόλις το 2,5% του συνολικού χρόνου. Το ΕΣΡ όμως «ισοστάθμισε» την κατάσταση αφού, όπως είπε ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, πήρε υπόψη του τις εμφανίσεις των προσώπων, και στα δελτία ειδήσεων φιλοξενήθηκαν 4 εκπρόσωποι του ΚΚΕ, την στιγμή που η ΝΔ εκπροσωπήθηκε με 6 καλεσμένους και το ΠΑΣΟΚ με 8. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν τα μέλη Ι. Αυδή, Ι. Παπακώστας και Ε. Δεμίρη, που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Κατά τ' άλλα το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στο MEGA επειδή κατά την προεκλογική περίοδο και συγκεκριμένα στις 20 Οκτώβρη στην ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» υπήρξε «απαξιωτική αναφορά στο όνομα τέως πρωθυπουργού».

Το «Κανάλι 10» το «τιμώρησε» με 30.000 ευρώ για υπέρβαση του χρόνου μετάδοσης τηλεπωλήσεων και έλλειψη του οπτικού σήματος τηλεπωλήσεων. Για τον ίδιο περίπου λόγο επέβαλλε στο «SPORT TV» πρόστιμο 30.000 ευρώ για υπέρβαση αριθμού και ωρών τηλεπωλήσεων. Το STAR καλείται να καταβάλλει το ποσό των 20.000 ευρώ γιατί στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» στις 11 Μάρτη 2009 δεν υπήρξε η απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έπρεπε να έχει η εκπομπή κατά τη μετάδοση ρεπορτάζ για βιασμό. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι θα μεταδοθεί «μια πικάντικη ιστορία (!) για ένα βιασμό.

Παράλληλα, αποφασίστηκε χτες η οριστική διακοπή του παιχνιδιού με γραμμές υψηλής χρέωσης «Call for cash στον σταθμό «Πέλλα TV», ενώ ανακλήθηκε η βεβαίωση νομίμου λειτουργίας για το ραδιοφωνικό σταθμό «Life FM», Αχαΐας.

Την αντίδραση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής προκάλεσε η υπόδειξη του ΕΣΡ προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας να μην προβαίνουν στην αναφορά προϊόντων ή υπηρεσιών του χορηγού των πάσης φύσεων εκπομπών, που μεταδίδουν. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχαν με την Ολομέλεια του ΕΣΡ ζήτησαν την «κατανόηση» του Συμβουλίου, επικαλούμενη τη νέα Κοινοτική Οδηγία (Οπτικοακουστικά χωρίς σύνορα) που πρόκειται σύντομα να ισχύσει (20/12/2009).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ